Sadece aklımı kullanıyorum ben beyefendi, mantık hatası var ve belirttim. Daha düne kadar cinsel sapıklıklar listesinde olan şeyin , ne ara müslümanlıkta ılıtıldığını bireysel olarak eleştiriyorum, sorguluyorum, mantığımın alamayacağı hususunu da reddediyorum. Ben siyaha siğyah diyorum, isteyen beyaz olduğunu ilan edebilir.
Fikir farklılıklarımız olduğu gibi, inanç farklılıklarımız da var.
Bakın bu konuya mantık üzerinden bakacak olursak,içinden çıkılamaz bir hal alır.Düşüncenize sonuna kadar saygılıyım,ve sorgulamalarınızı anlıyabiliyorum.Zira doğruların ancak sorgulamalar ve tenkitsel perspektif ile gün yüzüne çıkacağına inanıyorum.Lakin bunu yaparken ortaya bir norm koymalı ve argümanlarımızı buna göre dillendirmeliyiz.Siz oral sexi eleştirerek dinden çıkmış olmazsınız,başkası da savunarak mütedeyyinlik babında zirveye çıkmaz.Bu konuda cüzzi irade var.Yani özgürlük ve kişisel tercihler başat kuram olarak hakikat anlamında öne çıkmış.
Neye,kime ne şekilde inandığınızı sorgulamak benim haddime değil.Ben sadece islamın bu konuya bakışını deklare ettim.Ayrıca hiç bir alim bu konu da bir özendirme veya teşvikte bulunmuyor.Konuyu mizandan geçirip,ulemanın yargısını paylaşıyor.Kimsenin kendinden bir şey kattığını görmedim/duymadım.Konuya ılımlı/seküler mana da yaklaşmıyorum ben.Yani bu yönde bir fişleme yapacaksanız bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederim.
Farklı düşünmek iyidir,lakin hakikat birdir ve değişmez.