Oral ilişki haram'mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alcatraz

🍻
Elmas Üye
yorgunum kanks kendimi uzun konuya veremeyecek kadar hastayım :(((((((((
im so sorry

De-Niro

Bronz Üye
böyle pis muhabbetleri haram/mekruh arasında bırakan insanlara çok sert eleştiriler yapardım zamanında, ha deve sidiği içmişsin, ha idrarın döküldüğü yere dudak vurup haram olmayabilir demişsin. Tabi lafım post baykuşlarına hocam size değil.

Gorusunuze saygi duyarim.Lakin bura da perspektifimiz hadisler olmali.Sizin mantiginiza gore uyarlarsak,cinsel uzva ellemekte haram ne de olsa,idrar gibi necis bir sivi oradan disariya atiliyor.Sert elestirilik bir durum yok,hadis yorumlayacak ust veche de ilminiz var ise,yorumlarsaniz biz de ziyadesi ile memnun oluruz.Ki zaten video konu hakkin da gereken cevabi vermis...

SleepleSsS

Yorumbaz
İyi yapılırsa haram değil helaldir

kötüyse zinhar haramdır

Sysansi

知彼知己 百戰不殆
Bronz Üye
Gorusunuze saygi duyarim.Lakin bura da perspektifimiz hadisler olmali.Sizin mantiginiza gore uyarlarsak,cinsel uzva ellemekte haram ne de olsa,idrar gibi necis bir sivi oradan disariya atiliyor.Sert elestirilik bir durum yok,hadis yorumlayacak ust veche de ilminiz var ise,yorumlarsaniz biz de ziyadesi ile memnun oluruz.Ki zaten video konu hakkin da gereken cevabi vermis...

Vallahi üstad pise pis derim, fetva aramam, şayet cevap aranan sorunun kendisi pistir, kendi kendini ispatlar ve yoruma ihtiyaç duymaz. Şimdi fetva verenler "sadece kurana uymak lazım" lafına "bu kafirliktir" diyorlar.

"sigara icen icin mekruh,icmeyen icin haramdir" demişsiniz. Eğer içmeyen için haramsa ve içen anasının karnında sigaraya başlamadıysa bir zamanlar içmediği için haramı zaten işlemiş olur, içmeye devam ederse mekruh olur desek, en nihayetinde haram işlendiği için mekruh olup olmadığı tartışılmaz. Bu çok basit bir mantık örüntüsü görebiliyor musunuz ?

En basiti sigara insanı öldürür.

edille-i erbaada delil arayacaksak deylemi "bakmak bile kör eder" hadisini söyler, e bu adam şafii , sunni çıkar ordan yapsakta "eh işte" der gibi yumuşatır, bu halde delil nerede aranır ?

Son düzenleme:

AsteriX

DJ
Olaya temizlik açısından bakarsak bu iş zaten olmaz. Ona bakarsan ellerimizi hem tuvalette kullanıyoruz, hem yeri geliyor hayvan pisliği temizliyoruz, hem yemek hazırlıyoruz yiyoruz falan, o zaman yemek de yemeyelim. Elbette temizlik önemli. Temizliğe dikkat edilmeden oral ilişki zaten dinen hükmü olmasa bile yapılmaması gereken bir şey.

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Sevgili @Sysansi mesele cinsellik olunca biraz katı mısınız Harama kaçmadan cinsellik yaşanabilir

Bu eskiden bana da böyle gelirdi ama din zorlaştırmaz ters ilişkinin haram oluşu ile oral arasında birazcık yumuşaklık var sanki yine de sen bilirsin

AsteriX

DJ
Sevgili @Sysansi mesele cinsellik olunca biraz katı mısınız Harama kaçmadan cinsellik yaşanabilir

Bu eskiden bana da böyle gelirdi ama din zorlaştırmaz ters ilişkinin haram oluşu ile oral arasında birazcık yumuşaklık var sanki yine de sen bilirsin
Ters ilişki eyvallah, onunla ilgili ayet var ama bunun için yok, doğru olmadığı hadis ile belirtilmişse haram değil mekruh olur. Temizlik mevzusu da yukarıda belirttiğim gibi, elbette temizliğe dikkat edilecek, yoksa en çekici hatun gelse gene olmaz 😁

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Ters ilişki eyvallah, onunla ilgili ayet var ama bunun için yok, doğru olmadığı hadis ile belirtilmişse haram değil mekruh olur. Temizlik mevzusu da yukarıda belirttiğim gibi, elbette temizliğe dikkat edilecek, yoksa en çekici hatun gelse gene olmaz 😁
@Sysansi diss atacak bize :d bekliyorum

De-Niro

Bronz Üye
Vallahi üstad pise pis derim, fetva aramam, şayet cevap aranan sorunun kendisi pistir, kendi kendini ispatlar ve yoruma ihtiyaç duymaz. Şimdi fetva verenler "sadece kurana uymak lazım" lafına "bu kafirliktir" diyorlar.

"sigara icen icin mekruh,icmeyen icin haramdir" demişsiniz. Eğer içmeyen için haramsa ve içen anasının karnında sigaraya başlamadıysa bir zamanlar içmediği için haramı zaten işlemiş olur, içmeye devam ederse mekruh olur desek, en nihayetinde haram işlendiği için mekruh olup olmadığı tartışılmaz. Bu çok basit bir mantık örüntüsü görebiliyor musunuz ?

En basiti sigara insanı öldürür.

edille-i erbaada delil arayacaksak deylemi "bakmak bile kör eder" hadisini söyler, e bu adam şafii sunni çıkaryap bir şey olmaz, bu halde delil nerede aranır ?

Merhaba,bu sizin kendi yargınız ben saygı duysam da,katılmadığımı belirtmek isterim.Zira mekruh ve haram arasında ince bir nüans vardır.Her ikisi de dinimizce günah sayılmayan,ancak aşırılıkları halinde günaha davetiye çıkaran eylemler olarak görülmektedir ehli sünnet alimleri tarafından.Haram kati olarak uzak durulması tavsiye edilen bir eylemken,Mekruh ise ulema tarafından sabit bir ittifak edilememiş kişinin ülfed edindiği eylemleri ifade eder.

Burada açık bir ruhsat var,sigara içmek veya içmemek sizin elinizde.İçen günaha girmediği gibi,içmeyende sevab kazanmaz.Günah kavramı bizim bu tartıştığımız konulardan hayli müberra.Zira konu başlığı Oral Sex'in dindeki yerini sorguluyor.Buna cevaben helali olan kadın ile bu eylem üzre yapıp yapmaması,helal/haram olup/olmaması açısından net bir cevap olmadığı,dolasıyla kişinin kendi içsel/cinsel kararına bırakıldığından dem vuruluyor.

Ayrıca anne karnındaki çocuk örneğini anlamsız buldum.İslamda bir konuda yargıya varabilmek için o düşüncenin fiile düşmüş olması lazım.Caiz değil ve benim yaşantıma uygun değil derseniz anlarım.Lakin kati surette haramdır derseniz,bu durumda bize ilgili hadisleri babları ile birlikte verme durumunda kalırsınız.

Ayrıca "mekruh ve haram" yargısı benim bir yargılandırmam değildir.Zira konuya vakıfsanız ve dezenformasyon araçlarından biraz araştırma yaparsanız,bu konu da daha iyi kaynaklardan net cevaplar alacağınızı düşünüyorum.

Son düzenleme:

Sysansi

知彼知己 百戰不殆
Bronz Üye
Merhaba,bu sizin kendi yargınız ben saygı duysam da,katılmadığımı belirtmek isterim.Zira mekruh ve haram arasında ince bir nüans vardır.Her ikisi de dinimizce günah sayılmayan,ancak aşırılıkları halinde günaha davetiye çıkaran eylemler olarak görülmektedir ehli sünnet alimleri tarafından.Haram kati olarak uzak durulması tavsiye edilen bir eylemken,Mekruh ise ulema tarafından sabit bir ittifak edilememiş kişinin ülfed edindiği eylemleri ifade eder.

Burada açık bir ruhsat var,sigara içmek veya içmemek sizin elinizde.İçen günaha girmediği gibi,içmeyende sevab kazanmaz.Günah kavramı bizim bu tartıştığımız konulardan hayli müberra.Zira konu başlığı Oral Sex'in dindeki yerini sorguluyor.Buna cevaben helali olan kadın ile bu eylem üzre yapıp yapmaması,helal/haram olup/olmaması açısından net bir cevap olmadığı,dolasıyla kişinin kendi içsel/cinsel kararına bırakıldığından dem vuruluyor.

Ayrıca anne karnındaki çocuk örneğini anlamsız buldum.İslamda bir konuda yargıya varabilmek için o düşüncenin fiile düşmüş olması lazım.Caiz değil ve benim yaşantıma uygun değil derseniz anlarım.Lakin kati surette haramdır derseniz,bu durumda bize ilgili hadisleri babları ile birlikte verme durumunda kalırsınız.

Ayrıca "mekruh ve haram" yargısı benim bir yargılandırmam değildir.Zira konuya vakıfsanız ve dezenformasyon araçlarından biraz araştırma yaparsanız,bu konu da daha iyi kaynaklardan net cevaplar alacağınızı düşünüyorum.
gevezelik etmeyim.

"Rab ile Nefs arasında ne zamandır uzlaşı arar oldu insan ? " deyip susuyum.

@Chen bilakis çok günahkarım ben, şeytanın yolundayım, benim kızdığım şey şeytanın işlerine islam yolunda hadisçe kılıf uydurup "hadi len sizde yapabilirsiniz" yolunda giden müptezel hacı hocalara. Zaten kuran referans olsa, oral seks yüzyılın parafilisi, fetişi olmazdı.

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
gevezelik etmeyim.

"Rab ile Nefs arasında ne zamandır uzlaşı arar oldu insan ? " deyip susuyum.

@Chen bilakis çok günahkarım ben, şeytanın yolundayım, benim kızdığım şey şeytanın işlerine islam yolunda hadisçe kılıf uydurup "hadi len sizde yapabilirsiniz" yolunda giden müptezel hacı hocalara. Zaten kuran referans olsa, oral seks yüzyılın parafilisi, fetişi olmazdı.
Tepkin oral sekse mi hadislere mi

Sysansi

知彼知己 百戰不殆
Bronz Üye

Mahiyet olarak pis olanın tarifi kitapta aranır mı ? Kardeş boka sidiğe kılıf arıyoruz resmen :D Ayet yok yapıştır, temiz olana meyletmek lazım, tabi müslüman kardeşlerimizin. Ben inançlı sayılmam ama pis olduğunu biliyorum mesela.

Sysansi

知彼知己 百戰不殆
Bronz Üye
Tepkin oral sekse mi hadislere mi

Tepkim ılımlı müslümanlara, bu da müslümanlıkta ılıklıktır, boka bok diyememektir. Konuştuğumuz konu am yalamak bilmem farkında mısınız ? @Xasthur misali dalıyorum çünkü "oral" diyerek bu boklu sidikli eylemi aklayamayız. Türbanın altına tayt giydirelerin vaazları bunlar.

De-Niro

Bronz Üye
kimse kimsenin fikrine katılmak zorunda değil, sigara konusunda fikrinizin çelişkili olduğunu belirttim sadece, "içmeyene haram içene mekruh" cümlesi anlamsız. İçersen haramdır, içmeye devam edersen mekruh gibi bir anlam çıkıyor ki tamamen saçmalık.

kısacası zevklerimiz uğruna idrar yapılan organı yalayabilirsin diye sadece ılımlı islamcılardan söyler. En son bebe beliği helal kılmaya çalışıyorlardı adliye önlerinde.

sorun şurada ki o arada ki rüansa referans olanlara fazla güveniyorsunuz. Ağzını oruçla terbiye ettiği kuluna sırf şehvetler dinsin diye cinsel organ yalamayı haram/mekruh arasında mı bıraktı Allah ? Hadi canım sizde lütfen, siz nerede büyüdünüz bilmem ama üsul erkan bilen eskiler damada / geline yorgan açmanın bile sakıncalı olduğunu tembihlerdi :)

Rab ile Nefs arasında ne zamandır uzlaşı arar oldu insan ? ha derseniz am yalamak nefsani bir şey değildir amenna.

Benim ne düşündüğümün bir önemi var mı,yada sizin ne düşündüğünüzün?Burada ben kendi fikrimi belirtmedim.Şayet böyle bir amacım da yok.Lakin siz kendi bilginizi aklınız sıra mantığınızı,bu konuda Verasetül Enbiya olan alimlerin tevillerinin,kararlarının üzerinde,dolayısıyla hadislerinde üzerinde görüyorsunuz.Madem o zaman açıklayın bakalım şafii mezhebine göre meni necis değildir,imam şafii'nin beyanlarını internetten bulup okuyun,size göre bir mezhebin kurucusu ve en büyük önderi de hatalı öyle mi?

Kuran'da bu konu da bir ayet yok.Dolayısıyla Hadisler bu konuda açıklayıcı ve bağlayıcıdır.Ayrıca " siz nerede büyüdünüz bilmem..." diyerek pek garip bir söylem de bulunmuşsunuz,ben de size "hadi canım siz ne okumuşsunuz,ilminiz nedir de kendine göre müfessirlik yapıyorsunuz" diyerek ironi yapayım.Bu konuyu din üzerinden mi ele alacağız,yoksa sizin mantığınıza göre mi?

Sizin mantığınızın almayacağı ve dahi benim dahi gündelik hayatımda sakınamadığım onlarca haram var.Konu zaten net,uyarsanız ya da uymazsınız.Küfür etmek haramdır,ee o zaman mübarek ağızdan küfür çıkması da,oral sex ile eşey bir durumda değil midir dinen?Yoksa sizin için haram eylemi işleniş fiiline göre mi şekilleniyor.

Son düzenleme:

AsteriX

DJ
tamam sensin kardeşim der susarım, herkesin doğrusu kendine :)

Sysansi

知彼知己 百戰不殆
Bronz Üye
Benim ne düşündüğümün bir önemi var mı,yada sizin ne düşündüğünüzün?Burada ben kendi fikrimi belirtmedim.Şayet böyle bir amacım da yok.Lakin siz kendi bilginizi aklınız sıra mantığınızı,bu konuda Verasetül Enbiya olan alimlerin tevillerinin,kararlarının üzerinde,dolayısıyla hadislerinde üzerinde görüyorsunuz.Madem o zaman açıklayın bakalım şafii mezhebine göre meni necis değildir,imam şafii'nin beyanlarını internetten bulup okuyun,size göre bir mezhebin kurucusu ve en büyük önderi de hatalı öyle mi?

Kuran'da bu konu da bir ayet yok.Dolayısıyla Hadisler bu konuda açıklayıcı ve bağlayıcıdır.Ayrıca " siz nerede büyüdünüz bilmem" diyerek pek garip bir söylem de bulunmuşsunuz,ben de size "hadi canım siz ne okumuşsunuz,ilminiz nedir de kendine göre müfessirlik yapıyorsun" diyerek ironi yapayım.Bu konuyu din üzerinden mi ele alacağız,yoksa sizin mantığınıza göre mi?

Sizin mantığınızın almayacağı ve dahi benim dahi gündelik hayatımda sakınamadığım onlarca haram var.Konu zaten net,uyarsanız ya da uymazsınız.Küfür etmek haramdır,ee o zaman mübarek ağızdan küfür çıkması da,oral sex ile eşey bir durumda değil midir dinen?Yoksa sizin için haram eylemi işleniş fiiline göre mi şekilleniyor.

haklısınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt