Milföyden Şöbiyet Tarifi

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
20,173
Tepki puanı
2,822
Puanları
113
Yaş
34
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın

Malzemeler:​

  • 500 gr milföy
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 bardak süt
  • 1 bardak ceviz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardak şeker
  • 2 bardak su

Yapılışı:​

1. Önce şöbiyetin iç dolgusu için süt ve irmiği pişirelim. Pişirirken karıştırmayı ihmal etmeyelim.

2. Bir milföy yaprağını sekiz parçaya bölelim.

3. Böldüğümüz her bir parçanın içine harçtan pay edelim. Üzerine ise ceviz ekleyelim.

4. İç harçlı hamurları üçgen şeklinde kapatalım.

5. Katlanan şöbiyetleri Airfryer sepetine ya da fırın tepsisine alalım.

6. Üzerlerine tereyağı sürelim..

7. Şöbiyetleri 'konfi' modunda kendi yağında ve tam kıvamında pişmeye bıraktıktan sonra, şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu kaynatalım.

8. Pişmiş şöbiyetlerin üzerine soğuk şerbeti dökelim ve servis tabaklarına alalım.

Afiyet olsun
 

İlginizi Çekebilecek Benzer Konular

Üst Alt