Kerebiç kurabiye

seda28

Gümüş Üye
Katılım
16 Kas 2023
Mesajlar
1,220
Tepki puanı
423
Puanları
83
Yaş
28
Konum
Ev hanımı
Cinsiyet
Kadın
Kerebiç Kurabiye (Antep Usulü) Tarifi'nin Malzemeleri
1 paket margarin yada tereyağ (250 gr)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
4-5 su bardağı un (500 gr)
Yarım paket kabartma tozu
İç harcı için:

200 gr (1 su bardağı) dövülmüş antep fıstıgı
veya 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın karışımı
Kerebiç Kurabiye (Antep Usulü) Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle oda ısısındaki margarinle diğer malzemeler karıştırılıp hamur yoğurulur.
Kabartma tozunu çok atarsanız kurabiyenin pişerken şekli bozulur.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Hamuru 5 dk dinlendirin.
Sona bezelere ayrın. Benim hamurdan 28 beze cıktı.
Bezeleri içli köfte yapar gibi açın içine fıstık veya cevizli tarçınlı karışımdan 2 tatlı kaşığı koyup kapatın.

1711721820979926199552139912315.jpg
 

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,502
Çözümler
4
Tepki puanı
13,003
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Eline sağlık, yapmaya üşendiğim bir kurabiye
 
Üst Alt