Astarlı Sütlaç Tarifi

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
20,225
Tepki puanı
2,825
Puanları
113
Yaş
34
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
Astarlı Sütlaç Malzemeleri

Sütlacı için;
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı su
yarım litre süt
yarım su bardağı şeker
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta

Astarı için;
2 su bardağı su
yarım çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı zerdeçal

süslemek için fıstık, kuş üzümü


Astarlı Sütlaç Nasıl Yapılır?
Öncelikle bir tencerede sütlaçı pişireceğiz. İyice yıkanmış pirinçleri dirilik kalmayacak şekilde bir çimdik tuzla haşlıyoruz. Ardından haşlanan pirinçlerin üzerine süt ve şeker ilave edip karıştırarak pişiriyoruz.
Bir kasede nişasta ve suyu karıştırıyoruz. Tencereye ilave edip karıştırarak yoğunlaşana kadar pişiriyoruz. En son vanilya koyup kapların yarısına gelecek şekilde servis ediyoruz.
Başka bir tencerede yine pirinçleri haşlıyoruz. Nişastasını kasede açıp haşlanan pirinçli suyun üzerine döküp karıştırarak pişiriyoruz. Kasede biraz zerdenin suyundan alıp zerdeçalı açıyoruz ve tencereye ilave ediyoruz. Yoğunlaşan zerdemizin altını kapatıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.
Kabuk bağlayan sütlaçların üzerine ılıyan zerdemizden koyup soğumaya bırakıyoruz. Servis ederken kuş üzümü ya da çam fıstığı tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Cherry

Platin Üye
Katılım
17 Tem 2023
Mesajlar
9,757
Çözümler
1
Tepki puanı
2,463
Puanları
113
Konum
ab inferno
Cinsiyet
Kadın
: ) Sütlacinin astari nedir : ) öflgk
 

Alice

Gümüş Üye
Katılım
16 Eyl 2023
Mesajlar
2,224
Tepki puanı
474
Puanları
83
Yaş
31
Konum
SeuL
Cinsiyet
Kadın
Kim uğraşacak
 

UlaK

Bronz Üye
Katılım
21 Ocak 2024
Mesajlar
438
Tepki puanı
159
Puanları
43
Konum
Türkiye
Cinsiyet
Erkek
Çok malzeme var. Tadelle ile devam tatlıya
 

Eros

Gümüş Üye
Katılım
16 Ara 2023
Mesajlar
1,262
Tepki puanı
312
Puanları
83
Yaş
35
Konum
Marstan
Cinsiyet
Erkek
Sütlaç üzeri zerde diyeyim de, tarifi okumaya üşenen ya da anlamayanlar kolaylık olsun.
 

İlginizi Çekebilecek Benzer Konular

Üst Alt