Astarlı Sütlaç Malzemeleri
Sütlacı için;
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı su
yarım litre süt
yarım su bardağı şeker
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta
Astarı için;
2 su bardağı su
yarım çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı zerdeçal
süslemek için fıstık, kuş üzümü
Astarlı Sütlaç Nasıl Yapılır?
Öncelikle bir tencerede sütlaçı pişireceğiz. İyice yıkanmış pirinçleri dirilik kalmayacak şekilde bir çimdik tuzla haşlıyoruz. Ardından haşlanan pirinçlerin üzerine süt ve şeker ilave edip karıştırarak pişiriyoruz.
Bir kasede nişasta ve suyu karıştırıyoruz. Tencereye ilave edip karıştırarak yoğunlaşana kadar pişiriyoruz. En son vanilya koyup kapların yarısına gelecek şekilde servis ediyoruz.
Başka bir tencerede yine pirinçleri haşlıyoruz. Nişastasını kasede açıp haşlanan pirinçli suyun üzerine döküp karıştırarak pişiriyoruz. Kasede biraz zerdenin suyundan alıp zerdeçalı açıyoruz ve tencereye ilave ediyoruz. Yoğunlaşan zerdemizin altını kapatıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.
Kabuk bağlayan sütlaçların üzerine ılıyan zerdemizden koyup soğumaya bırakıyoruz. Servis ederken kuş üzümü ya da çam fıstığı tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sütlacı için;
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı su
yarım litre süt
yarım su bardağı şeker
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta
Astarı için;
2 su bardağı su
yarım çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı zerdeçal
süslemek için fıstık, kuş üzümü
Astarlı Sütlaç Nasıl Yapılır?
Öncelikle bir tencerede sütlaçı pişireceğiz. İyice yıkanmış pirinçleri dirilik kalmayacak şekilde bir çimdik tuzla haşlıyoruz. Ardından haşlanan pirinçlerin üzerine süt ve şeker ilave edip karıştırarak pişiriyoruz.
Bir kasede nişasta ve suyu karıştırıyoruz. Tencereye ilave edip karıştırarak yoğunlaşana kadar pişiriyoruz. En son vanilya koyup kapların yarısına gelecek şekilde servis ediyoruz.
Başka bir tencerede yine pirinçleri haşlıyoruz. Nişastasını kasede açıp haşlanan pirinçli suyun üzerine döküp karıştırarak pişiriyoruz. Kasede biraz zerdenin suyundan alıp zerdeçalı açıyoruz ve tencereye ilave ediyoruz. Yoğunlaşan zerdemizin altını kapatıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.
Kabuk bağlayan sütlaçların üzerine ılıyan zerdemizden koyup soğumaya bırakıyoruz. Servis ederken kuş üzümü ya da çam fıstığı tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.