Balkabağı Kızartması Tarifi

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
20,487
Çözümler
1
Tepki puanı
2,845
Puanları
113
Yaş
34
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
Balkabağı Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 500 gr balkabağı
  • 1 diş sarımsak
  • 500 gr yoğurt
  • Tuz
Kızartmak için
  • Zeytinyağı
Balkabağı Kızartması Nasıl Yapılır?
Sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. Yoğurdu bir kaseye alıp kıyılmış sarımsağı ekleyin ve çırpın. Balkabağının kabuğunu keskin bir bıçakla soyun. Turuncu-etli kısımlarını bir parmak kalınlığında iri parçalar şeklinde dilimleyin. Yumurtayı yayvan bir kaba alıp çırpın. Unu da yayvan bir kaba aktarın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Balkabağı dilimlerini çırpılmış yumurtaya ve una bulayıp silkeleyin. Isıtılmış zeytinyağının bulunduğu tavaya ekleyip balkabağı parçalarını kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın. Üzerine tuz serpip sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
 
Üst Alt