KAÇ KİŞİLİK
1 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
5 dakika
Deniz Tarağı Tarifi İçin Malzemeler
3 adet deniz tarağı
Marinasyonu için:
50 cl. zeytinyağı
2 gram taze kekik
2 gram maldon tuzu
2 gram tane beyaz biber
Servisi için:
1 yemek kaşığınane püresi
1,5 yemek kaşığıyenilebilir toprak
Tarator sos için:
4 dilim bayat ekmek içi
300 ml.süt
150 ml.krema
100 gram mayonez
1/2 çay kaşığıtuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane beyaz biber
5 diş sarımsak püresi
Deniz Tarağı Tarifinin Püf Noktası
Deniz taraklarını marinasyon karışımında uzun süre bekletebilirsiniz.
Deniz Tarağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Zeytinyağı, taze kekik, maldon tuzu ve tane beyaz biberle marine ettiğiniz deniz taraklarını kızgın tavada alt üst ederek mühürleyin.
Tarator sosu hazırlamak için; bayat ekmek içini ufalayın. Süt, krema, mayonez, tuz, taze çekilmiş tane beyaz biber ve sarımsak püresi ilavesiyle karıştırın.
Yenilebilir toprağı, üç göz şeklini alacak şekilde servis tabağına 1/2'şer yemek kaşığı kadar yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız tarator sostan ekleyin.
Bu yuvaların üzerine mühürlenmiş deniz taraklarını koyup nane sos eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Deniz Tarağı Tarifinin Servis Önerisi
Deniz taraklarını arzuya göre poşe bıldırcın yumurtası ve haşlanmış deniz börülcesi eşliğinde servis edebilirsiniz.
1 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
5 dakika
Deniz Tarağı Tarifi İçin Malzemeler
3 adet deniz tarağı
Marinasyonu için:
50 cl. zeytinyağı
2 gram taze kekik
2 gram maldon tuzu
2 gram tane beyaz biber
Servisi için:
1 yemek kaşığınane püresi
1,5 yemek kaşığıyenilebilir toprak
Tarator sos için:
4 dilim bayat ekmek içi
300 ml.süt
150 ml.krema
100 gram mayonez
1/2 çay kaşığıtuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane beyaz biber
5 diş sarımsak püresi
Deniz Tarağı Tarifinin Püf Noktası
Deniz taraklarını marinasyon karışımında uzun süre bekletebilirsiniz.
Deniz Tarağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Zeytinyağı, taze kekik, maldon tuzu ve tane beyaz biberle marine ettiğiniz deniz taraklarını kızgın tavada alt üst ederek mühürleyin.
Tarator sosu hazırlamak için; bayat ekmek içini ufalayın. Süt, krema, mayonez, tuz, taze çekilmiş tane beyaz biber ve sarımsak püresi ilavesiyle karıştırın.
Yenilebilir toprağı, üç göz şeklini alacak şekilde servis tabağına 1/2'şer yemek kaşığı kadar yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız tarator sostan ekleyin.
Bu yuvaların üzerine mühürlenmiş deniz taraklarını koyup nane sos eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Deniz Tarağı Tarifinin Servis Önerisi
Deniz taraklarını arzuya göre poşe bıldırcın yumurtası ve haşlanmış deniz börülcesi eşliğinde servis edebilirsiniz.