Taratorlu Deniz Tarağı Tarifi

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,499
Çözümler
4
Tepki puanı
13,000
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
KAÇ KİŞİLİK
1 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
5 dakika

Deniz Tarağı Tarifi İçin Malzemeler
3 adet deniz tarağı

Marinasyonu için:

50 cl. zeytinyağı
2 gram taze kekik
2 gram maldon tuzu
2 gram tane beyaz biber

Servisi için:

1 yemek kaşığınane püresi
1,5 yemek kaşığıyenilebilir toprak

Tarator sos için:

4 dilim bayat ekmek içi
300 ml.süt
150 ml.krema
100 gram mayonez
1/2 çay kaşığıtuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane beyaz biber
5 diş sarımsak püresi

Deniz Tarağı Tarifinin Püf Noktası

Deniz taraklarını marinasyon karışımında uzun süre bekletebilirsiniz.

Deniz Tarağı Tarifi Nasıl Yapılır?

Zeytinyağı, taze kekik, maldon tuzu ve tane beyaz biberle marine ettiğiniz deniz taraklarını kızgın tavada alt üst ederek mühürleyin.

Tarator sosu hazırlamak için; bayat ekmek içini ufalayın. Süt, krema, mayonez, tuz, taze çekilmiş tane beyaz biber ve sarımsak püresi ilavesiyle karıştırın.

Yenilebilir toprağı, üç göz şeklini alacak şekilde servis tabağına 1/2'şer yemek kaşığı kadar yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız tarator sostan ekleyin.

Bu yuvaların üzerine mühürlenmiş deniz taraklarını koyup nane sos eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Deniz Tarağı Tarifinin Servis Önerisi

Deniz taraklarını arzuya göre poşe bıldırcın yumurtası ve haşlanmış deniz börülcesi eşliğinde servis edebilirsiniz.
 

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Katılım
7 Eki 2022
Mesajlar
13,559
Tepki puanı
4,039
Puanları
113
Yaş
34
Konum
Kocam köylü
Cinsiyet
Kadın
Ben hiç yemedim yiyemeyebilrim sanırım :/
 
Üst Alt