CaT

🎈
Board Admin
Katılım
21 Ara 2020
Mesajlar
13,423
Tepki puanı
4,574
Puanları
113
Konum
Uzay
Cinsiyet
Kadın

Gelinim Mutfakta Kayseri usulü fırın ağzı ve pıt pıt pilavı tarifi



KAYSERİ USULÜ FIRIN AĞZI TARİFİ​

MALZEMELER​

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 4 adet biber
  • 2 adet domates
  • 10 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 buçuk su bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tutam maydanoz

PIT PIT PİLAVI TARİFİ​

MALZEMELER​

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 3 adet sivribiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı Karabiber

Pıt pıt pilavının üzerine;
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet piyazlık kuru soğan
 

-a-

Altın Üye
Katılım
15 Şub 2023
Mesajlar
2,616
Tepki puanı
608
Puanları
113
Konum
n/a
Cinsiyet
Erkek
Özledim fırın ağzını
Diğerini hiç duymadım.
 
  • sigara
Tepkiler: CaT
Üst Alt