Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,594
Çözümler
4
Tepki puanı
13,032
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
- 6 adet çanak enginar.
- 4 adet beybi enginar.
- 3 su bardağı pirinç.
- 1 demet taze soğan.
- 1 adet kuru soğan.
- 1 demet dereotu.
- 2 yemek kaşığı tereyağ.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 çay kaşığı toz şeker.




Enginarlar sadece çanak kısmı kalacak şekilde ayıklanır. Tuz atılıp limon sıkılan bol suda haşlanır.
Tencereye tereyağı ve sıvı yağ konur. Eriyince doğranan soğan eklenir. Rengi dönünce ıslatılıp yıkanan pirinçler ilave edilir. Küçük küçük doğranan taze soğanlar ve haşlanıp kuşbaşı doğranan enginarlar katılır. Tuz ve toz şeker atılır. Enginarların haşlama suyu eklenir. Pişmesine yakın doğranan dereotları katılıp demlenmeye bırakılır.
Enginarlı pilavınız demini alınca sunuma hazırdır.
Afiyet Olsun...
 
Üst Alt