Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,947
Çözümler
4
Tepki puanı
13,139
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
malzemeler


12 yaprak baklavalık yufka
1 su bardağı eritilmiş tereyağı

İç harcı için:

1 kilogram soyulmuş balkabağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı vanilya
Un

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Bal kabaklı baklava Nasıl yapılır?


Öncelikle balkabağını rendeleyip bir süzgece alın.

Suyunu salması için 2 saat kadar bekletin.

Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp karıştırın.

Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha ocakta tutun.

Ardından limon suyunu ekleyip şerbeti ocaktan alın.

Balkabaklarını suyunu sıkıp derin bir kaseye alın.

Üzerine dövülmüş ceviz, tarçın, vanilya ve şekeri ilave edip harmanlayın.

Yufkalardan bir tanesini fırın tepsisine serin.

Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.

6 kat yufkayı bu şekilde üst üste dizdikten sonra en üste biraz un serpiştirin.

Balkabaklı harcı yufkaların üzerine yayıp kalan 6 kat yufkayı da aralarına tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin.

Baklavayı keskin bir bıçakla dilimleyin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra baklavayı fırına verin.

Üzeri kızarana kadar pişirdiğiniz baklavayı fırından alıp ılınan şerbeti üzerine dökün.

Şerbeti çekip soğuyan baklavayı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…​
 

uchiha

Haybeden..
Altın Üye
Katılım
18 Şub 2023
Mesajlar
4,755
Çözümler
2
Tepki puanı
971
Puanları
113
Konum
konohagakure
Cinsiyet
Erkek
ucuz yollu baklava türevlerinde bir diğeri :( en azından boş değil , hem bal kabağınıda çok severim sorun şu ki YOK ndsirndn
 
Üst Alt