Babam çalışmama izin vermiyor

umut3200

Uzaklaştırıldı
%85 engelliyim ve belden aşağım çalışmıyor. Ben çalışmak ve iş hayatına atılmak isteyen bir bireyim. Çocukluğumda çok tembel bir birey olduğum için düzgün bir 12 yıllık ilköğretim ve ortaöğretim temeli oluşturamadım. Üniversite okumak istesem; Bu temelden yetersizlik düzeyi ile okuyamam, sınava girsem üniversite kazanamam. KPSS'ye girsem 90 ve üstü puan tutturamam. Paraya dökebileceğim herhangi bir şeye de yeteneğim bile yok. Geriye tek seçeneğim; Lise diplomam ile dışardan özel sektörde iş bulmak fakat babam buna yanaşmıyor. Çünkü bakım aylığı alıyoruz ve bunun kesilmesini istemiyor ve ikinci sebebi benim ihtiyaçlarımı gidermem gerekiyor; 2 saate bir tuvalet ihtiyacımı karşılamam gerektiği için, patronların buna izin vermeyeceği ve beni kovacağı veya işe almayacağı düşüncesine sahip. bir diğer nedeni de; benim bir işe başlarken onun devamını getiremediğimden çabuk sıkılıp iş hayatımdan bunalacağımı düşünmesi ona bakım aylığından kazandığı paranın daha fazlasını kazanacağıma dair söz vermeme rağmen nafile onu bir türlü ikna edemedim ilerde kimseye muhtaç olmak istemiyorum. kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum bundan dolayı da yaklaşık 1.5-2 senedir bunalımdayım bu bunalım anormal hareketler sergileyip ilaç almamı gerektirecek seviyeye kadar geldi. özgüvenim düştü keşke doğmasaydım diyecek noktaya geldim. ne yapacağımı bilemiyorum

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Engelliler için Kpss ve işkur aracılığı ile işe girişler kolaylaştı neden denemiyorsun? Üstelik çalışmak iyi gelir kafan dağilir. Umarım seni mutlu edecek iş bulursun

umut3200

Uzaklaştırıldı
Engelliler için Kpss ve işkur aracılığı ile işe girişler kolaylaştı neden denemiyorsun? Üstelik çalışmak iyi gelir kafan dağilir. Umarım seni mutlu edecek iş bulursun
babam tutturdu ''özel sektörde seni kovarlar çalıştırmazlar'' diye

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu

dinamickaygısız

Platin Üye
Sen kendine sınırlar çiziyorsun. Önce yapabileceğine inanman gerekiyor dostum. :honk: Hayallerin kadar ilerleyebilirsin :honk:

dinamickaygısız

Platin Üye
Zihnin bu süreçte KPSS yi veya üniversiteyi kazanamayacağını biliyorsa. Çalışman gerekiyordur . Çalıştığında düşüncelerin değişecektir :honk:

dinamickaygısız

Platin Üye
Sınavlara hazırlanmalısın önce :honk: en son söyleyeceğimi en başta söylüyorumdur:honk:

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Sen niyetini al iş bulursun, baban başında olmayacak sürekli. Birilerini ara yardım iste

Zeze

Gümüş Üye
babalar kıyamaz evlatlarına çalışma hayatı dışardan hoş gözüke bilir emin ol çalışma hayatının da zorlukları var ve senin hayatın anladığım kadarıyla fazla zorluk içeriyor üzerine eklemenin pek bir anlamı yok. pes etme ve keşke doğmasaydım falan deme lütfen zaman biz ne yaparsak yapalım geçiyor zaten elinde olan imkanlarla mutlu olmaya çalış ne bileyim ailen yanında bak fikir ve düşünce sahibisin ne kadar yalnız olursan ol iletişim kurabileceğin ortamlardasın. kitap falan okur musun . ilgini çeken konularla vakit geçirmeye çalışsan. sen üzülme ki ailende senle birlikte üzülmesin. insan kendin de olmayan şeylere sahip olduğunda mutlu olacağını zannediyor ama öyle değil önemli olan elinde olanlarla mutlu olmaya çalışmak. üzülme kardeşim bunalıma falan da girme her gecenin bir sabahı var kışın sonu elbet yaz pozitif olmaya çalış . inanç güzel bir ilaç kendine ailene sahip olduğun değerlere inan ve sımsıkı onlara tutun. Allah hepimizin yardımcısı olsun .

Eru

Platin Üye
Lise eğitimin varmış. Engelli KPSS'den 50+ puan alabileceğini düşünüyorum. Bir çok belediye veya kamu kurumu, atamasız olarak dışardan engelli personel istihdam ediyor zaman zaman. Genelde 50-55 puan ve üzeri yeterli oluyor.

Buna yönelmen en hayırlısı olur.

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
peki işçi alımı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim belediyeyi aramam mı gerekiyor?
İşkur'a online başvurabilirsiniz. Belediyelerin de kendi internet sitesi üzerinden başvurabilirsiniz. Durumunuz nasıl bilmiyorum ama kendiniz gidip belediye ile görüşebilirsiniz alımlar varsa değerlendirilirsiniz umarım

_bigguy_

Altın Üye
%85 engelliyim ve belden aşağım çalışmıyor. Ben çalışmak ve iş hayatına atılmak isteyen bir bireyim. Çocukluğumda çok tembel bir birey olduğum için düzgün bir 12 yıllık ilköğretim ve ortaöğretim temeli oluşturamadım. Üniversite okumak istesem; Bu temelden yetersizlik düzeyi ile okuyamam, sınava girsem üniversite kazanamam. KPSS'ye girsem 90 ve üstü puan tutturamam. Paraya dökebileceğim herhangi bir şeye de yeteneğim bile yok. Geriye tek seçeneğim; Lise diplomam ile dışardan özel sektörde iş bulmak fakat babam buna yanaşmıyor. Çünkü bakım aylığı alıyoruz ve bunun kesilmesini istemiyor ve ikinci sebebi benim ihtiyaçlarımı gidermem gerekiyor; 2 saate bir tuvalet ihtiyacımı karşılamam gerektiği için, patronların buna izin vermeyeceği ve beni kovacağı veya işe almayacağı düşüncesine sahip. bir diğer nedeni de; benim bir işe başlarken onun devamını getiremediğimden çabuk sıkılıp iş hayatımdan bunalacağımı düşünmesi ona bakım aylığından kazandığı paranın daha fazlasını kazanacağıma dair söz vermeme rağmen nafile onu bir türlü ikna edemedim ilerde kimseye muhtaç olmak istemiyorum. kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum bundan dolayı da yaklaşık 1.5-2 senedir bunalımdayım bu bunalım anormal hareketler sergileyip ilaç almamı gerektirecek seviyeye kadar geldi. özgüvenim düştü keşke doğmasaydım diyecek noktaya geldim. ne yapacağımı bilemiyorum
Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin insaAllah 🤲 çalışmak iyidir, insaAllah bir işin olur kardeşim.

Alice

Altın Üye
Başka aile bireylerinden yardım al

Üst Alt