- 250 gr taze fasulye
- 1 adet kırmızı biber
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
- 7 yemek kaşığı süzme yoğurt
Taze fasulye mezesi için öncelikle fasulyelerimizi güzelce yıkayalım.
Ardından julyen olacak şekilde doğrayalım. Bu aşamada fasulyeniz büyükse 3, küçükse 2 parçaya ayırabilirsiniz.
Kırmızı biberi de yine ince uzun şekilde doğrayalım.
Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım. Fasulyelerimizi de tavaya ekleyerek kavurmaya başlayalım.
Fasulyeler biraz kavrulduktan sonra doğradığımız kırmızı biber ve sarımsakları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Daha sonra sıcak suyu ilave edelim. Kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu da ilave ederek tekrardan karıştıralım.
Tavanın kapağını kapatarak sebzelerimizi 10 dakika pişirelim.
Sürenin sonunda ocağı kapatalım ve tavanın kapağını açalım.
Servis etmek için biraz tuzla karıştırdığımız süzme yoğurdu servis tabağına alalım. Kaşık yardımıyla yayalım.
Kavurduğumuz fasulye ve biberleri de yoğurdun üzerine gezdirelim.
Tavada kalan sarımsaklar ve yağı da kaşıkla gezdirdikten sonra yeşil fasulye mezesi servise hazır. Afiyet olsun!