steak au vin

Raison Detre

Jenseits von Gut und Böse
Altın Üye
Katılım
27 Haz 2020
Mesajlar
3,939
Tepki puanı
1,433
Puanları
113
Konum
beriler
Cinsiyet
Erkek

Malzemeler​

  • 2 adet dana biftek
  • 1 su bardağı kırmızı şarap (tercihen Cabernet Sauvignon veya Merlot)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 100 gr mantar (ince dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı un

Yapılışı​

  1. Biftekleri Hazırla: Biftekleri zeytinyağı, tuz ve karabiberle ov. Büyük bir tavayı yüksek ateşte ısıt ve biftekleri her iki tarafı da güzelce kahverengileşene kadar mühürle (her bir yüz yaklaşık 2-3 dakika). Daha sonra biftekleri tavadan al ve bir kenara dinlenmeye bırak.
  2. Sosun Hazırlanması: Aynı tavada tereyağını erit. Soğanları ekleyip 2-3 dakika kadar kavur. Ardından sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavur.
  3. Şarap ve Et Suyu: Soğan ve sarımsak iyice yumuşadıktan sonra kırmızı şarabı tavaya dök. Tavadaki kahverengi parçaları tahta kaşıkla kazıyarak karıştır. Şarap hafifçe buharlaşıp yarıya inene kadar (yaklaşık 5 dakika) pişir. Ardından et suyunu ekle.
  4. Salça ve Kekik: Domates salçasını ve kekiği ekleyip karıştır. Sosun hafifçe koyulaşmasına izin ver. Eğer sosu daha da koyu kıvamda istersen, 1 yemek kaşığı unu biraz suyla karıştırıp sosa ekleyebilirsin.
  5. Mantarları Ekle: Mantarları ekleyip 5 dakika daha pişir, böylece mantarlar yumuşar ve sos lezzetini alır.
  6. Biftekleri Tekrar Tava: Son olarak biftekleri tavaya geri koy ve sosla birlikte 5-6 dakika daha pişir. Biftekler sosla iyice kaplanacak ve içi hala sulu kalacak şekilde pişmeli.
  7. Servis: Biftekleri tabaklara al, üzerine bolca şarap sosundan gezdir. Yanında patates püresi veya sotelenmiş sebzelerle servis yapabilirsin.
 

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
47,477
Çözümler
4
Tepki puanı
14,227
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Bu beşer dakikalık süreçlerde et pişiyor mu @Raison Detre dişim yorulmasın sonra
 

Raison Detre

Jenseits von Gut und Böse
Altın Üye
Katılım
27 Haz 2020
Mesajlar
3,939
Tepki puanı
1,433
Puanları
113
Konum
beriler
Cinsiyet
Erkek
Bu arada biftek bir et türü değil, et kesme biçimidir
 

Tuz

💫 Maybe in Another Life...
Altın Üye
Katılım
7 Nis 2024
Mesajlar
4,410
Tepki puanı
427
Puanları
83
Yaş
32
Konum
Lüksemburg
Cinsiyet
Kadın
İyi pişmemiş et ıhh yaa ıhh bizimlan diilsin
 

Alice

Altın Üye
Katılım
16 Eyl 2023
Mesajlar
4,242
Tepki puanı
898
Puanları
113
Yaş
32
Konum
SeuL
Cinsiyet
Kadın
Psikolojik olarak kan kokusu geliyor bana
 

Tuz

💫 Maybe in Another Life...
Altın Üye
Katılım
7 Nis 2024
Mesajlar
4,410
Tepki puanı
427
Puanları
83
Yaş
32
Konum
Lüksemburg
Cinsiyet
Kadın
göte yakın yerden et yemeyin derler, hem dişin kesmez hem pişmez hem pis kokar. Bu öyle kafanda ki gibi bir şey değil çıkar at onu D:
Atamam atamam neyse birgün pişirdiğini yeriz hep beraber senin dükkana geliriz bakalım nasıl pişiriyorsun marifetliElleR_22 Ayça_22 den esinlendim
 

İlginizi Çekebilecek Benzer Konular

Üst Alt