Red velvet pasta malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı tam yağlı süt (1 yemek kaşığı elma sirkesiyle karıştırılmış)
- 100 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı limon suyuyla köpürtülecek)
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası
- 3 silme tatlı kaşığı kakao
- 300 gram mascarpone peyniri
- 250 ml krema
- 2 yemek kaşığı toz krem şanti
- Un ve kakao elendikten sonra ayrı bir kapta bekletilir.
- Ilıtıp oda sıcaklığına getirilmiş sütü elma sirkesiyle karıştırdıktan sonra 10 dakika kadar bekletin.
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın.
- Toz şeker ilave ettikten sonra mikserle krema halini alana kadar karıştırın.
- Yumurtaları teker teker katıp mikserle karıştırma işlemini sürdürün. Vanilya özütünü ekleyin.
- Oda ısısında bekleyen ve koyulaşan sütü kırmızı, toz gıda boyasıyla karıştırın.
- Süt ve kakaolu un karışımını azar azar ekleyerek kek harcını mikserle orta devirde karıştırın.
- Bordoya çalan kırmızı bir renk alan kek harcına son olarak taze sıkılmış limon suyuyla köpürtülen kabartma tozunu ekleyin.
- Bu aşamadan sonra harcı spatula ile karıştırıp kek harcını tabanını yağlı kağıtla kaplanmış 22 cm.lik kelepçeli kek harcına aktarın.
- Eşit oranda kabarması için üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin.
- Pastanın kreması için; suyu süzülmüş mascarpone peynirini karıştırma kabına alın.
- Toz krem şanti katıp krema karışımını mikserle karıştırın.
- Son olarak sıvı krema ekleyip karışımı, koyulaşana kadar mikserle karıştırın.
- Daha kıvamlı olması için üzerini streç filmle kapladıktan sonra buzdolabında soğutun.
- Pişen ve fırın ısısında 10 dakika kadar dinlenen keki, oda ısısında soğuttuktan sonra kalıbından dikkatli bir şekilde çıkartın.
- Pasta tabanı dilimleyici aparat ya da keskin bir bıçak yardımıyla soğuyan keki orta kısmından keserek iki adet pasta tabanı elde edin.
- Ufalanan kek parçalarını hafif bir renk vermesi için soğuyan krema karışımına katın.
- Pişirme esnasında üstte kalan kek tabanını ters çevirerek servis tabağına yerleştirin.
- Hazırlanan krema karışımının 1/3’ünü pasta tabanının üzerine yayın.
- Pişirme esnasında tabanı kek kalıbına değen ve altta kalan pasta katını kremanın üzerine kapattıktan sonra kalan kremayla pastanın üzerini ve kenar kısımlarını sıvayın.
- Hazırlanan kadife dokulu ve kırmızı renkli pastayı, buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.