Peynirli Levrek Tarifi

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,727
Çözümler
4
Tepki puanı
13,075
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
6 Porsiyon
30 Dakika

MALZEMELER

2 su bardağı süt
2 adet levrek fileto
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 0 adet mantar
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber


Levrek filetoları tuz ve karabiberle tatlandırın. Tereyağını küçük bir tencerede eritip üzerine un ilave edin ve rengi dönene kadar kavurun. Un renk değiştirmeye başlayınca sütü yavaş yavaş ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırarak tencereye ilave edin. Sos kıvam almaya başlayınca, tuz ve karabiber ilave edip ocaktan alın.

Sosun yarısını bir fırın kabına koyun. Üzerine levrek fileto, dörde bölünmüş mantar ve defne yapraklarını yerleştirin. Kalan sosu üzerine gezdirip kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın
 

SleepleSsS

Yorumbaz
Katılım
25 Ara 2020
Mesajlar
7,219
Tepki puanı
973
Puanları
113
Konum
Miami
Cinsiyet
Erkek
Çok pahalıya çıkar bu malzemelere bak
 

uchiha

Haybeden..
Altın Üye
Katılım
18 Şub 2023
Mesajlar
4,726
Çözümler
2
Tepki puanı
967
Puanları
113
Konum
konohagakure
Cinsiyet
Erkek
2 levrek fileto bi bardak peynir 6 porsiyon mu ? bunun tamamını yerim hatta bunun gibi 2 tane tek başıma yerim bee..
 
Üst Alt