Komposto yapmak için erik, elma, kayısı, kızılcık, çilek, vişne, böğürtlen, şeftali koyabilirsiniz.
Meyveleri iyice yıkayıp, ayıklayıp bazılarının ise kabuklarını soyarak poşetleyinve doğrudan dondurucuya kaldırın.
Çıkarınca komposto yapacaksanız tencereye atıp üzerine su ilave edip kaynatın.
Taze meyveleri komposto yaparken şekeri su kaynamadan koyarsanız meyveler dağılmaz.
Meyveleri reçel yapmak için koyuyorsanız yıkayıp ayıklayıp doğrayıp poşetleyin.
Reçel yapmak için üstüne şekeri ilave edip ocağa koyun.
Portakal ve limon kabuklarını rendeleyip küçük poşetlerle koyun. Kek yaparken kullanabilirsiniz.
Saklama süreleri 8-10 aydır.
Meyveleri iyice yıkayıp, ayıklayıp bazılarının ise kabuklarını soyarak poşetleyinve doğrudan dondurucuya kaldırın.
Çıkarınca komposto yapacaksanız tencereye atıp üzerine su ilave edip kaynatın.
Taze meyveleri komposto yaparken şekeri su kaynamadan koyarsanız meyveler dağılmaz.
Meyveleri reçel yapmak için koyuyorsanız yıkayıp ayıklayıp doğrayıp poşetleyin.
Reçel yapmak için üstüne şekeri ilave edip ocağa koyun.
Portakal ve limon kabuklarını rendeleyip küçük poşetlerle koyun. Kek yaparken kullanabilirsiniz.
Saklama süreleri 8-10 aydır.