Manca /Makedonya
MALZEMELER:
3 adet patlıcan(tercihen bostan patlıcanı)
5-6 adet çarliton biber
4 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
Patlıcan ve biberler tercihen mangal ateşinde közlenir.
Kabukları soyularak doğranır.
sarımsaklar bir miktar tuzla dövülür.
Közlenmiş biber, patlıcan eklenerek dövülmeye devam edilir.
Kızdırılmış zeytinyağı içine kabukları soyulup küp doğranmış domatesler eklenip suyunu çekene ve özlü bir karışım olana kadar pişirilir.
İyice ezilen patlıcan ve biberlerin üzerine domates karışımı eklenir kalan yağ iyice kızdırılıp üzerlerine dökülür ve yağı içine alana kadar karıştırılır.
Dilerseniz yoğurtlu sos dökerek tüketirsiniz
MALZEMELER:
3 adet patlıcan(tercihen bostan patlıcanı)
5-6 adet çarliton biber
4 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
Patlıcan ve biberler tercihen mangal ateşinde közlenir.
Kabukları soyularak doğranır.
sarımsaklar bir miktar tuzla dövülür.
Közlenmiş biber, patlıcan eklenerek dövülmeye devam edilir.
Kızdırılmış zeytinyağı içine kabukları soyulup küp doğranmış domatesler eklenip suyunu çekene ve özlü bir karışım olana kadar pişirilir.
İyice ezilen patlıcan ve biberlerin üzerine domates karışımı eklenir kalan yağ iyice kızdırılıp üzerlerine dökülür ve yağı içine alana kadar karıştırılır.
Dilerseniz yoğurtlu sos dökerek tüketirsiniz