- Katılım
- 7 Nis 2024
- Mesajlar
- 3,388
- Tepki puanı
- 338
- Puanları
- 83
- Yaş
- 32
- Konum
- Lüksemburg
- Cinsiyet
- Kadın
- 4 kg domates
- 2 kg kapıya biber ( közlenmiş)
- 1- 1.5 kg patlıcan ( közlenmiş)
- 2 adet havuç
- 5-6 adet acı kıl biber
- 1 baş sarımsak
- 1/2 (yarım) ( yarım ) çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı sirke
- 1.5 yemek kaşığı salamuralık iri tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker

Domatesler yıkanır ,irice doğranır.
Üzerine doğranmış havuç ve acı biber eklenerek orta ateşte pişirilmeye başlanır.
Domatesler pişip suyunu büyük oranda çekince ocaktan alınır.
Blender ile çekilir.
➡️ İsterseniz bu şekilde bırakıp sosa devam edebilirsiniz. Ben daha kremsi bir kıvam için süzgeçten geçirerek çekirdek ve kabuklarını ayırıyorum.
Közlenmiş patlıcan soyulur ve ince ince kıyılır.
Kapyalar da soyularak çekirdeklerinden ayrılır incecik kıyılır.
➡️İmkan varsa biber ve patlıcan odun ateşinde közlenmeli, lezzeti büyük oranda etkiliyor.
Sarımsaklar ezilir.
Süzülen sos yeniden tencereye alınır.
Kaynamaya başlayınca közlenmiş patlıcan,kapya ve sarımsak eklenir.
Tekrar blender ile istediğiniz kıvama gelene kadar çekilir.
Yağ sirke ve tuz eklenir.
Damak tadınıza göre sirke ve tuz oranında arttırma yapabilirsiniz.
Kaynar kaynar kavanozlara doldurulur ve sıkıca kapatılır.
Lütfen yeni kapak kullanmaya özen gösterin ‼️ kavanoz kenarlarında kırık yoksa ve kapakları yeniyse ters çevirmeye gerek kalmıyor ,vakumlanıyor.
Soğuyana kadar en az 12 saat yerinden oynatmayın.
Ertesi gün kapakları kontrol edip serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.