Lokanta Usulü Acılı Ezme

Tuz

💫 Maybe in Another Life...
Altın Üye
Katılım
7 Nis 2024
Mesajlar
2,684
Tepki puanı
257
Puanları
83
Yaş
31
Konum
Lüksemburg
Cinsiyet
Kadın
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet acı yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
Sosu:

  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Öncelikle sebzelerimizi yıkayıp küçük parçalara keselim.
Dörde kestiğimiz domatesleri rondoya alarak çalıştıralım.
Domatesin suyu çıkması için süzgece alalım.
Ardından soğanımızı, kırmızı ve yeşil biberi, sarımsakları da rondoya tekrar çalıştıralım.
Elde ettiğimiz karışımız da bir süzgece alalım ve suyunun süzülmesini sağlayalım.
Suyu süzülen karışımları karıştırma kabına alalım ve üzerine geride kalan sos malzemelerini ekleyerek harmanlayalım.
Güzelce karışan acılı ezmemizi 1 saat bekletildikten sonra servis edelim.
 
Üst Alt