- Katılım
- 6 Nis 2020
- Mesajlar
- 296
- Tepki puanı
- 36
- Puanları
- 28
- Cinsiyet
- Erkek
Malzemeler:
150 gr. pirinç
2 litre tavuk suyu
4 yumurta
2 limon
2 tane kereviz
Tuz
Karabiber
Temizlenip yıkanan pirinç suda 30 dakika bekletilip süzün. Temizlenmiş kereviz kıyın. Limonun suyunu sıkıp, kabuğunu doğrayın. Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynattıktan sonra içine pirinçleri atın ve kısık ateşte 15 dakika daha kaynamaya bırakın. Tencereyi ateşten alın. Yumurtaları bir kaba kırılıp karıştırın. İçine limon suyu, doğranmış limon kabuğu ve birkaç kaşık tavuk suyu ekleyin. Bu karışım hazırlanmış pirinç tenceresine dökün. Tencereyi tekrar orta ısıda ateşe yerleştirin ve 2-3 dakika daha kaynatın. Çorbanın üzerine karabiber ve kıyılmış kereviz atıp, sıcakken servis edin.
150 gr. pirinç
2 litre tavuk suyu
4 yumurta
2 limon
2 tane kereviz
Tuz
Karabiber
Temizlenip yıkanan pirinç suda 30 dakika bekletilip süzün. Temizlenmiş kereviz kıyın. Limonun suyunu sıkıp, kabuğunu doğrayın. Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynattıktan sonra içine pirinçleri atın ve kısık ateşte 15 dakika daha kaynamaya bırakın. Tencereyi ateşten alın. Yumurtaları bir kaba kırılıp karıştırın. İçine limon suyu, doğranmış limon kabuğu ve birkaç kaşık tavuk suyu ekleyin. Bu karışım hazırlanmış pirinç tenceresine dökün. Tencereyi tekrar orta ısıda ateşe yerleştirin ve 2-3 dakika daha kaynatın. Çorbanın üzerine karabiber ve kıyılmış kereviz atıp, sıcakken servis edin.