İlk Milli Deniz Topu

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
20,697
Çözümler
1
Tepki puanı
2,870
Puanları
113
Yaş
34
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
Milli Savunma Bakanlığı, ilk milli deniz topunun liman ve deniz testlerine hazır hale getirildiğini duyurdu. Açıklamaya göre ilk milli deniz topu, TCG AKHİSAR'a monte edildi

1713924183524.png


Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Milli Savunma Bakanlığı tasarım ve performans sorumluluğunda, Tersaneler Genel Müdürlüğümüze bağlı İstanbul Tersanesi Komutanlığı ve MKE tarafından geliştirilen ilk 76/62 mm milli deniz topumuz, TCG AKHİSAR'a (P-1220) monte edilerek liman ve deniz testlerine hazır hale getirildi." ifadesine yer verildi.


Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan ve ROKETSAN sorumluluğunda geliştirilen Milli Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), TCG İstanbul Fırkateyni’nden ilk kez füze ateşlemesi yaptı. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, başarıyla gerçekleşen ilk füze ateşlemesine ilişkin yaptığı açıklamada, Siper, Sapan ve Atmaca füzelerinin de MİDLAS’tan atımını gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

TCG İstanbul’da bulunan milli savaş yönetim sistemi ADVENT başta olmak üzere diğer tüm gemi radar/sensör ve atış kontrol sistemleri kullanılarak HİSAR-D RF füzesi fırlatıldı

Testi başarıyla geçen MİDLAS, Deniz Kabul Testleri’ni tamamlayarak önemli bir safhayı geride bıraktı.

Gerçekleşen füze atış faaliyetine, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve savunma sanayii sektör temsilcileri katıldı.
 
Üst Alt