Hamsi Reçeli Malzemeleri
250 Gram hamsi
2 Su bardağı su
5 Tane yumurta
250 Gram un
1 Çay kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 Limonun çeyreğinin suyu
Yarım fincan fındık
Yarım fincan yeşil fıstık
1 Su bardağı zeytinyağı
Hamsi Reçeli Jöle Malzemeleri
100 Gram ahududu
1 Tane muz
1 Tane portakal
1 Tane şeftali
1 Tane kırmızı elma
300 Gram şeker
2 su bardağı kadar su
Şerbeti İçin
Yarım kilo toz şeker
2 su bardağı su
1 Tatlı kaşığı limon suyu
Hamsili Reçeli Nasıl Yapılır?
Hamsileri kılçıklarını çıkararak temizleyin. Daha sonra yıkayıp süzülmeye bırakın. 2 Su bardağı suyu bir tencereye alın ve kaynamaya başladığında un ve tuzu karıştırarak ilave edin. Sürekli karıştırarak yedi dakika kadar pişirin. Ardından bir çay kaşığı zeytinyağını ve limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatın ve hamuru soğumaya bırakın.
Hamur soğuduktan sonra bir kabın içine alıp üzerine yumurtaları kırın ve yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İçli köfte gibi içini açıp hamsileri tek tek yerleştirin ve ağzını kapatın. İşlemi tamamladıktan sonra zeytinyağında hamurları kızartın. Bu arada şerbeti hazırlayın. Kızarttığınız hamurları şerbetin içine atıp 5 dakika beklettikten sonra çıkarın.
Bütün meyveleri küçük küçük doğrayın ve bir tencereye alın. Su ve şekeri ekleyip pişirin. Hazırlanan jöleyi hamurların üzerine dökün ve en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis edin. Üzerini süslemek için fındık ve fıstıkları kullanın.
Afiyet olsun.