Hamsi Reçeli

CipraLex

Gümüş Üye
Katılım
24 Ara 2021
Mesajlar
2,273
Tepki puanı
495
Puanları
83
Yaş
43
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Erkek
hamsi-receli-6574.jpg

Hamsi Reçeli Malzemeleri

250 Gram hamsi
2 Su bardağı su
5 Tane yumurta
250 Gram un
1 Çay kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 Limonun çeyreğinin suyu
Yarım fincan fındık
Yarım fincan yeşil fıstık
1 Su bardağı zeytinyağı

Hamsi Reçeli Jöle Malzemeleri

100 Gram ahududu
1 Tane muz
1 Tane portakal
1 Tane şeftali
1 Tane kırmızı elma
300 Gram şeker
2 su bardağı kadar su

Şerbeti İçin

Yarım kilo toz şeker
2 su bardağı su
1 Tatlı kaşığı limon suyu

Hamsili Reçeli Nasıl Yapılır?

Hamsileri kılçıklarını çıkararak temizleyin. Daha sonra yıkayıp süzülmeye bırakın. 2 Su bardağı suyu bir tencereye alın ve kaynamaya başladığında un ve tuzu karıştırarak ilave edin. Sürekli karıştırarak yedi dakika kadar pişirin. Ardından bir çay kaşığı zeytinyağını ve limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatın ve hamuru soğumaya bırakın.

Hamur soğuduktan sonra bir kabın içine alıp üzerine yumurtaları kırın ve yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İçli köfte gibi içini açıp hamsileri tek tek yerleştirin ve ağzını kapatın. İşlemi tamamladıktan sonra zeytinyağında hamurları kızartın. Bu arada şerbeti hazırlayın. Kızarttığınız hamurları şerbetin içine atıp 5 dakika beklettikten sonra çıkarın.

Bütün meyveleri küçük küçük doğrayın ve bir tencereye alın. Su ve şekeri ekleyip pişirin. Hazırlanan jöleyi hamurların üzerine dökün ve en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis edin. Üzerini süslemek için fındık ve fıstıkları kullanın.

Afiyet olsun.
 

Alice

Altın Üye
Katılım
16 Eyl 2023
Mesajlar
3,567
Tepki puanı
691
Puanları
113
Yaş
31
Konum
SeuL
Cinsiyet
Kadın
Patlıcan reçeli andırıyor şekli rengi
 

CipraLex

Gümüş Üye
Katılım
24 Ara 2021
Mesajlar
2,273
Tepki puanı
495
Puanları
83
Yaş
43
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Erkek
Yurdumun yaratıcı insanları nediyim. Otursam 43 yıl düşünsem aklıma hamsiden reçel yapmak gelmez. Bırak reçeli tatlı yapmak bile gelmez..:D
 

Alice

Altın Üye
Katılım
16 Eyl 2023
Mesajlar
3,567
Tepki puanı
691
Puanları
113
Yaş
31
Konum
SeuL
Cinsiyet
Kadın
Yurdumun yaratıcı insanları nediyim. Otursam 43 yıl düşünsem aklıma hamsiden reçel yapmak gelmez. Bırak reçeli tatlı yapmak bile gelmez..:D
O zamanlar derin dondurucu olmadığı için saklama koşulları nasıldı bilemeyiz. Kadınlarımız kafayı çaliştirmiş çöp olmasın diye kalanı reçel yapmış herhalde ')) tavuk, inek, kuzu eti de reçel olur mu acaba?

Yılan timsah ve ahtapot olsa turşusu ve reçeli harika olur bence sert etler
 

CipraLex

Gümüş Üye
Katılım
24 Ara 2021
Mesajlar
2,273
Tepki puanı
495
Puanları
83
Yaş
43
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Erkek
O zamanlar derin dondurucu olmadığı için saklama koşulları nasıldı bilemeyiz. Kadınlarımız kafayı çaliştirmiş çöp olmasın diye kalanı reçel yapmış herhalde ')) tavuk, inek, kuzu eti de reçel olur mu acaba?

Yılan timsah ve ahtapot olsa turşusu ve reçeli harika olur bence sert etler
Timsah eti yemedim ama merak ediyorum. Ahtapot hastasıyım ama paraya kıyamıyorum...:D

Yılan la işim olmaz. Sebepsiz zarar vereceğim tek canlıdır belki.
 

Nobody

Teknik Admin
Katılım
12 Kas 2019
Mesajlar
7,345
Çözümler
3
Tepki puanı
2,830
Puanları
113
Cinsiyet
Erkek
Dünya uzerinde hamsiden yapamayacaklari sey yok

Scared Kermit The Frog GIF
 

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
46,310
Çözümler
4
Tepki puanı
13,543
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Ön yarglarımı bir kenara bıraktıramaz
 

Nepenthe

Altın Üye
Katılım
13 May 2020
Mesajlar
2,713
Tepki puanı
957
Puanları
113
Konum
Tr
Cinsiyet
Erkek
Balıktan reçel mi olur oğlum ya
 
Üst Alt