CipraLex

Gümüş Üye
Ee zaten aktif olarak aldatan biriyse...

Zaten yolun yolcusu sadece bilet kesicez ndjd
Yav işte bilet kesmeye değer mi? Şimdi şöyle ayanya baktım hatun olsam ben bu tipe para vermem...:D Para verceksem şöyle kaslı maslı bişiler isterim...:D

CipraLex

Gümüş Üye
var yaa bende yok yok :dyg:
nası kullancam onu daha önce hiç kullanmadım da :honk:
onun skt si flan oluyo mu milattan önceden kalmıştır muhtemeln :honk:
Bişi olmaz. Kullan gitsin. Bi miktar suya damlat 5 10 damla. Sonra onun içinde beklet biraz jileti..:D

Bu arada su değişimlerinde de kullanabilirsin arada. Faydalıdır. Özellikle beyaz benek vs..

pumpkin

kabaktan dönenin kaşığı kırılsın
Elmas Üye
Bişi olmaz. Kullan gitsin. Bi miktar suya damlat 5 10 damla. Sonra onun içinde beklet biraz jileti..:D

Bu arada su değişimlerinde de kullanabilirsin arada. Faydalıdır. Özellikle beyaz benek vs..
su değişiminde kullanmadım hiç. %5 anca değiştirebiliyorum 2 aydır dolmadı daha akvaryum .s.s
beyaz benek nası oluyo benim edu zaten benekli anlayamam sanırıım :dyg:
2 tane aldığım balık var minik en son suya atarken gördüm net şekilde, şu an yaşıyolar mı bilmiyorum, saklanıyolar .s.s
vatoz yine öldü yaa hani en dayanıklıydı .s.s soonra bi tane daha vatoz almıştım ondan önce o kayıptı, bana forumda diğerleri yemiştir dediler. yeni aldığım lugano2 katil sandım. 3 gün yem vermedim. sonra çıktı geldi arasından taşların :dyg:
yokluğunda neler ettiler bana bu forumda ah bi bilsen............

pumpkin

Elmas Üye
tarife bak ya bir miktar suya damlat
bir miktar ney ya .s.s bi tutam tuz mu bu :honk:

CipraLex

Gümüş Üye
tarife bak ya bir miktar suya damlat
bir miktar ney ya .s.s bi tutam tuz mu bu :honk:
Yaa jiletin sıgacağı bir kaba yeterli miktar su koy. Miktar çok önemli değil. %5 su değişimi iyidir. Vatoz besliyosan mıutlaka onuda beslemen lazım. Arada salatalık falan ver hayvana açlıktan ölmesin.

pumpkin

Elmas Üye
Yaa jiletin sıgacağı bir kaba yeterli miktar su koy. Miktar çok önemli değil. %5 su değişimi iyidir. Vatoz besliyosan mıutlaka onuda beslemen lazım. Arada salatalık falan ver hayvana açlıktan ölmesin.
onlar yosun yemiyo mu yaa .s.s hormonlu salatalık mı veriim şimdi ben onlara .s.s ay çok sıkıldım ben bu akvaryum işinden inciği cıncığı bitmiyo s..s
şimdi yapcam dediğini suyun içinde temizlesem sıkıntı olmaz de mi o o izler akvaryuma karışsa, valla şu an akvaryumun yarısını boşaltamam :honk:

CipraLex

Gümüş Üye
onlar yosun yemiyo mu yaa .s.s hormonlu salatalık mı veriim şimdi ben onlara .s.s ay çok sıkıldım ben bu akvaryum işinden inciği cıncığı bitmiyo s..s
şimdi yapcam dediğini suyun içinde temizlesem sıkıntı olmaz de mi o o izler akvaryuma karışsa, valla şu an akvaryumun yarısını boşaltamam :honk:
Yok yok boşaltmadan yap bişi olmaz. Kaç litre su var ama işlemden sonra sen akvaryuma da damlat bi 10 damla falan. Su masmavi olur ama zamanla düzelir.

Vatoz evet yosun yer ama yosunla doymaz. Haftada bir falan bir kaşığa yada taşa salatalık bağlayıp akvaryumun tabanına bırak o yer. Salatalığı çekirdekleri çıkacak şekilde kes. Kabuklarıyla koyma bütün olarak. Salatalığı da bütün koyma yarım falan yeter. Bu sefer yemeği çok bulup yosun yememeye başlar..:D

pumpkin

Elmas Üye
Yok yok boşaltmadan yap bişi olmaz. Kaç litre su var ama işlemden sonra sen akvaryuma da damlat bi 10 damla falan. Su masmavi olur ama zamanla düzelir.

Vatoz evet yosun yer ama yosunla doymaz. Haftada bir falan bir kaşığa yada taşa salatalık bağlayıp akvaryumun tabanına bırak o yer. Salatalığı çekirdekleri çıkacak şekilde kes. Kabuklarıyla koyma bütün olarak. Salatalığı da bütün koyma yarım falan yeter. Bu sefer yemeği çok bulup yosun yememeye başlar..:D
Tamam hocam yapcam
Şu olmuş mu hocam bakın bii
Neyse bakmayın hocam nalet olasıca yüklenmiyo .s.s

akvaryumun son halini yüklemeye çalışayım
Neyse o da yüklenmedi .s.s

pumpkin

Elmas Üye
Çıkmıyo yaa .s.s
Çare porçöz .s.s

pumpkin

Elmas Üye
hee balıkları peşinen çıkar kafalarına çekiç vur bari acı çekmesinler...:D
Süngerle yaptım oldu :dyg:

yalnız cipralex lütfen bi daakini bu metilen mavisinin çok pis bişi olduğu ve çıkmadığı bilgisini de paylaş :honk:
Yere damlatmışım
Farketmeden üstüne basmışım
Şu an adım başı parke temizlemeye çalışıyorum
Ama çıkmıyooo 🤦‍♀️
allam ben her defasında nası olayları bu kadar çıkmaza sokmayı becerebiliyorummm 🤦‍♀️ Ben aslında “gibi” karakterlerinin esin kaynağıyım……

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
@pumpkin cim fotoğrafi tekrar ekran görüntüsü al öyle yükle ❤️

CipraLex

Gümüş Üye
Süngerle yaptım oldu :dyg:

yalnız cipralex lütfen bi daakini bu metilen mavisinin çok pis bişi olduğu ve çıkmadığı bilgisini de paylaş :honk:
Yere damlatmışım
Farketmeden üstüne basmışım
Şu an adım başı parke temizlemeye çalışıyorum
Ama çıkmıyooo 🤦‍♀️
allam ben her defasında nası olayları bu kadar çıkmaza sokmayı becerebiliyorummm 🤦‍♀️ Ben aslında “gibi” karakterlerinin esin kaynağıyım……
Valla bende şaşıyorum. Sana fikir vermeye korkuyorum arada. :D

Metilen mavisi iyidir iyi..:D Akvaryumun olmazsa olmazıdır. Bu arada beyaz benek denen olay bir çeşit parazit. Balıklar için tehlikeli. Böyle küçük beyaz çıkıntılar oluşur balıkların yüzeyinde. Genelde kış aylarında ısı değişimi kaynaklı çok sık olur. Bir kaç haftada bir sen akvaryuma damlar bi 10 damla.

pumpkin

Elmas Üye
Valla bende şaşıyorum. Sana fikir vermeye korkuyorum arada. :D

Metilen mavisi iyidir iyi..:D Akvaryumun olmazsa olmazıdır. Bu arada beyaz benek denen olay bir çeşit parazit. Balıklar için tehlikeli. Böyle küçük beyaz çıkıntılar oluşur balıkların yüzeyinde. Genelde kış aylarında ısı değişimi kaynaklı çok sık olur. Bir kaç haftada bir sen akvaryuma damlar bi 10 damla.
parmaklarıma ve tırnaklarıma mavi oje sürmüş gibi o ayrı da parkeler canımı çok sıktı bi de dağıldı her yere :(((((
ne güzel 2 danışan arası geyik yapıyordum ben şimdi de çılgınlar gibi parke temizlemeye çalışıyorum .s.s
ben iflah olmam yaa içimdeki uslanmaz haylaz çocuk beni çok yoruyo .s.s hayır dürtüyo mu sanki su lekesi seni otur oturduğun yerde .s.s aklıma geldi yaa illa yapcam al bak noldu şimdiii :((((
neyse sen yine paylaş fikirlerini, ama normal insanlar için sıkıntı yaratmayan şeyler için özellikle uyar beni :honk:
kombiyi açarım zaten artık herhalde haftaya falan sanırım galiba :honk: neyse damlattım şimdi artık umarım ölmezler .s.s

CipraLex

Gümüş Üye
parmaklarıma ve tırnaklarıma mavi oje sürmüş gibi o ayrı da parkeler canımı çok sıktı bi de dağıldı her yere :(((((
ne güzel 2 danışan arası geyik yapıyordum ben şimdi de çılgınlar gibi parke temizlemeye çalışıyorum .s.s
ben iflah olmam yaa içimdeki uslanmaz haylaz çocuk beni çok yoruyo .s.s hayır dürtüyo mu sanki su lekesi seni otur oturduğun yerde .s.s aklıma geldi yaa illa yapcam al bak noldu şimdiii :((((
neyse sen yine paylaş fikirlerini, ama normal insanlar için sıkıntı yaratmayan şeyler için özellikle uyar beni :honk:
kombiyi açarım zaten artık herhalde haftaya falan sanırım galiba :honk: neyse damlattım şimdi artık umarım ölmezler .s.s
Hayırlısı diyelim. Bu hobi böyle. Öldüre öldüre öldürmemeyi öğreniyorsun..:D Her hata bir ders...

pumpkin

Elmas Üye
Hayırlısı diyelim. Bu hobi böyle. Öldüre öldüre öldürmemeyi öğreniyorsun..:D Her hata bir ders...
OLAN EV SAHİPLERİNE OLUYOR :HONK:
PARKELERLE Bİ HUSUMETİMİZ VAR .S.S AY AÇIK KALMIŞ YİNE .S.S

CipraLex

Gümüş Üye
Bu arada parke tipini bilmiyorum ama parkeden leke çıkarmak için diş macunu kullanılabilir. Onun haricinde saç spyeri özellikle mürekkep lekelerini çıkarmak içinde faydalıdır. Başka karbonat olayı da var ama cilalı parke ise tavsiye edilmez..:D

Birde limon suyu ile tuzu karıştıranlarda olur ama buda cilalı parkeler için riskli..:D

Üst Alt