Malzemeler
Yarım kg pırasa
2 yemek kaşığı tam buğday unu/nohut unu
1 adet kırmızı biber
2 yumurta
3 adet havuç
2 adet kabak
1 tutam dereotu
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Birer tutam tuz, karabiber, zerdeçal tozu
Süsleme için susam
Hazırlanışı
Derince bir karıştırma kabına pırasayı ince ince doğrayın. Üzerine havuç ve kabakları rendeleyin. Karışıma kırmızı biberi de küçük küçük doğrayın. İçerisine yumurtaları kırıp, tuz, karabiber ve zerdeçal tozunu ekleyin. Tüm malzemeleri harmanlayıp yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dökün. Üzerine susam dökerek süsleyin. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek 45 dakika kadar pişirin.
Yarım kg pırasa
2 yemek kaşığı tam buğday unu/nohut unu
1 adet kırmızı biber
2 yumurta
3 adet havuç
2 adet kabak
1 tutam dereotu
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Birer tutam tuz, karabiber, zerdeçal tozu
Süsleme için susam
Hazırlanışı
Derince bir karıştırma kabına pırasayı ince ince doğrayın. Üzerine havuç ve kabakları rendeleyin. Karışıma kırmızı biberi de küçük küçük doğrayın. İçerisine yumurtaları kırıp, tuz, karabiber ve zerdeçal tozunu ekleyin. Tüm malzemeleri harmanlayıp yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dökün. Üzerine susam dökerek süsleyin. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek 45 dakika kadar pişirin.