Eru'nun kafapoğaça tarifi

CaT

🎈
Board Admin
@Eru cuğum dün gece yaptığın poğaçanin tarifini bizimle paylaṣırmısın?

• Beğen
Tepkiler: Eru

Fluffy

🐼
Elmas Üye
10 parmağında 10 marifet o hamuru nasıl yoğurdu acaba? Annesine mi yoğurttu? Hadi hamuru yoğurdun kıvamı nasıl tutturdun? Aklımda binlerce soru @Eru

• Haha

Eru

Platin Üye
10 parmağında 10 marifet o hamuru nasıl yoğurdu acaba? Annesine mi yoğurttu? Hadi hamuru yoğurdun kıvamı nasıl tutturdun? Aklımda binlerce soru @Eru

Anneme yaptırsam "ben yaptım" diye paylaşmam ki. Yiyemeyeceğim bir takım şeylerin altına yatmıyorum bilyiosun. Felsefem bu A:DASD

Tarifi şöyle gençler.

2 paket maya. kuru ekmek mayası mı ne deniyor işte onlardan.
2 bardak süt
2 bardak ılık su
4 adet yumurta akı (sarılarını atmayıın en son üstüne sürcez)
1 bardak sıvı yağ
8 yemek kaşığı toz şeker
2 veya 3 yemek kaşığı tuz
11 bardak un. İlaveten hamur çok cıvık olursa yarım bardak daha eklersiniz. Kafanıza göre aslında işte.

Bu benim için bana göre tüketebileceğime göre mazemeler. bence ilk kez yapıyosanız veya çok tüketilmiyorsa sizin evde, az olsun insan gibi olsun diyorsanız ölçüleri direkt yarıya indirin öyle yapın. Çok oluyr böyle çünkü.

Bi leğen gibi bi şeye yumurta aklarını, maya, süt, su, yağ, toz şeker bunları atıp karıştırın. Şeker eridikten sonra unu ilave edin. Üzerine en son tuz. İyice yoğurun bu hamuru. Daha sonra leğenin içindeyken hamur pürüzsüz bir kıvam alınca, üzerini streç film ile kapatın, o yoksa ince bi bez de olur poşet de olur. Bu şekilde en az oda sıcaklığında 1,5 saat dinlenmesi lazım mayalanması için. Mayalandırdıktan sonra tezgaha alın hamuru. Kafanıza göre büyüklükte parçalara bölün. İçine koymak istediğiniz malzemeleri yapın doldurun işte şekil verin tepsiye dizin. İsterseniz yine tepsideyken üzerine streç çekip bekletebilirsiniz, isterseniz fırında mayalandırabilirsiniz. Ben fırın yapıyom. 50 dereceye ayarlayın fırını. 20 dakika boyunca mayalandırın fırında. Dışarda mayalandıracaksanız yine en az 1 saat bekelemesi lazım. Maya işi bitince alın fırından, üzerine yumurta sarısını sürün. Kafanıza göre çörek otu susam serpebilirsiniz. Veya sadece çatal çekebilirsiniz. Fırını 185 dereceye getirin. Ara ara kontrol ederek 18-20 dakika pişirin. Fırın çıkar çıkmaz sakın elinizle üstüne basmayın içi hamur kalabiliyor. Onun yerine hemen bir yere koyun. Üstünü temiz bir bezle örtün 1 saat beklesin. Ondan sonra afiyet olsun bebeklerim.

Sen nerden biliyorsun poğaça yapmayı ya :dusun: nasıl öğrenebildin? Daha kadınlar yapamıyor bu kadar güzel

• Haha

Albatros

Bronz Üye
Sana düşen kız da bilmez bunları hayat hep ters köşe

• sigara

KahKaha

Gümüş Üye
Kadın
Meraklısına Kamu Spotu:
Anneciğine yardım etmek için baklava yapmışlığı vardır.
Domateslerin kabuklarını soymadan yemek yapmaz.

Bence yeşillendirin Eru’nun DM’ini kızçeler. Hem becerikli, hem merhametli… Daha nolsun?!

Meraklısına Kamu Spotu:

Bence yeşillendirin Eru’nun DM’ini kızçeler. Hem becerikli, hem merhametli… Daha nolsun?!
Kız olsam kaçırılmaz fırsat

Eru

Platin Üye
Konu poğaça tarifiydi neredeeeen nereye geldi. :DD::D
@KahKaha hep senin başının altından çıkyıo bunlar :D

Freya

👑
Bronz Üye
Meraklısına Kamu Spotu:

Hem de sey neydi fantirifitfot muy du aygir @Eru ?

Üst Alt