İnsan kendini tanır, tanımazsa ne hayatında ne de ilişkilerinde başarılı olur. Mutlak başarının ilk kuralı önce kendini tanımaktır. Dengede durmaya gelince, e zaten aşırı duygusal ve ağlayan birini olduğunu kendin söyledin diye hatırlıyorum. Özellikle su tabiatlı (balık, yengeç) burcu olan kızlar böyle çok ağlarlar. O yüzden dengede duramamana şaşmamalı :)Kendinin farkındasın demek:)
Bence dengeden çok dengeleye bilmek birbirini. Bir insan her zaman dengede duramıyorum. Hayat malum.
İnsan kendini tanır, tanımazsa ne hayatında ne de ilişkilerinde başarılı olur. Mutlak başarının ilk kuralı önce kendini tanımaktır. Dengede durmaya gelince, e zaten aşırı duygusal ve ağlayan birini olduğunu kendin söyledin diye hatırlıyorum. Özellikle su tabiatlı (balık, yengeç) burcu olan kızlar böyle çok ağlarlar. O yüzden dengede duramamana şaşmamalı :)
Bir ara sevgililer gününde kız arkadaşıma pisliğine kıyma aldığım günü anlatırım.
Halbuki kendi dediklerin öyle kalmış aklımda ama, yanlış kalmış da olabilir iddia etmem. Dediklerimin neredeyse hepsini uygularım. Çünkü yapmaz isem bana zarar vereceğini bilirim. Sun Tzhu Savaş Sanatı isimli kitabında kendini bilenin başarılı olacağını, ancak hem kendini hem de karşısındakini bilenin mutlak başarılı olacağını söyler. Ayrıca Nizamülmük Siyasetname isimli eserinde de, kendini bilen ordu kendini bilmeyen düşmanı alt eder der. Bakma burada sert ve biraz da trollvari konuştuğuma. Esasen ben şuan da, kendimi bu topluma ait hissetmiyorum. O yüzden insanlara önyargılı ve kırıcı yaklaşıyorum. Kırılmamak veya incinmemek için değil, bizim toplum maalesef tevazu ve hoşgörüyü aptallık olarak görüyor. Böyle tiplerle sonradan kötü olmaktansa, şimdiden kötü olmayı tercih ediyorum. Kısaca olan biten bu :)Yanlış hatırlıyorsun benim hakkımda:)
Bu yazdıklarını hani şöyle başarı böyle süreç diye bahsettiklerinin hepsini yapıyor musun hayatında?
Başarısız olursan ne olur?Halbuki kendi dediklerin öyle kalmış aklımda ama, yanlış kalmış da olabilir iddia etmem. Dediklerimin neredeyse hepsini uygularım. Çünkü yapmaz isem bana zarar vereceğini bilirim. Sun Tzhu Savaş Sanatı isimli kitabında kendini bilenin başarılı olacağını, ancak hem kendini hem de karşısındakini bilenin mutlak başarılı olacağını söyler. Ayrıca Nizamülmük Siyasetname isimli eserinde de, kendini bilen ordu kendini bilmeyen düşmanı alt eder der. Bakma burada sert ve biraz da trollvari konuştuğuma. Esasen ben şuan da, kendimi bu topluma ait hissetmiyorum. O yüzden insanlara önyargılı ve kırıcı yaklaşıyorum. Kırılmamak veya incinmemek için değil, bizim toplum maalesef tevazu ve hoşgörüyü aptallık olarak görüyor. Böyle tiplerle sonradan kötü olmaktansa, şimdiden kötü olmayı tercih ediyorum. Kısaca olan biten bu :)
Zarar görürüm, zarar ederim. En önemlisi de başarısız olursam, nerede yanlış yaptım? diye kendimi sorgularım. Başarısızlığı sevmem çünkü.Başarısız olursan ne olur?
Kendini sorgulamak kötü bir şey mi? Zararın içinde güzel seyler yok mudur?Zarar görürüm, zarar ederim. En önemlisi de başarısız olursam, nerede yanlış yaptım? diye kendimi sorgularım. Başarısızlığı sevmem çünkü.
Aksine, zarar etsem ya da etmesem de çoğu zaman kendimi sorgularım. Doğru mu yaptım, yanlış mı yaptım ya da yaptıklarımın sonuçları ne olacak diye? Zararın içindeki tek ve en güzel şey, kendinle yüzleşip yanlışlarını ve doğrularını görmektir. O zaman daha güçlü ayağa kalkıp, daha sert yumruklar indirebilirsin.Kendini sorgulamak kötü bir şey mi? Zararın içinde güzel seyler yok mudur?
Doğru yada kötü sonucunun sorumluluğunu almak güzel birşey:)Aksine, zarar etsem ya da etmesem de çoğu zaman kendimi sorgularım. Doğru mu yaptım, yanlış mı yaptım ya da yaptıklarımın sonuçları ne olacak diye? Zararın içindeki tek ve en güzel şey, kendinle yüzleşip yanlışlarını ve doğrularını görmektir. O zaman daha güçlü ayağa kalkıp, daha sert yumruklar indirebilirsin.
Bu zamanın insanının yapmadığı ve pas geçtiği en değerli şey; Batınî Tefahhus.
Şimdi çocukluktan itibaren boks, taekwondo gibi sporlar yaptım ya hani hayata karşı sert yumruklar atmak babında şaaptım. Fatih Ürek ya da kuşum Aydın gibi gül ya da çiçek atacak halimiz yok değil mi? @Lotus hanım 🙂Doğru yada kötü sonucunun sorumluluğunu almak güzel birşey:)
Sert yumruklar niye ya? Her yer de düşman var gibi konuşuyorsun😅
Kaçan sıkar bı süre sonra sarmaz benceKaybetmeye calisirsan daha cok baglarsin, cinsiyet önemli degil kacan kovalanir hesabi?
Kaçan sıkar bı süre sonra sarmaz bence
erkeğini nasıl kaybedersin ?Sonra yine erkek aramaya çıkarlar
Bir borderline vakası gibi geldi bana anlattığın tipleme.Beni kaybetmek isteyen kız; Dengesiz duygulara sahip olsun, kibirlensin, saçma sapan hareketler yapsın yeter. Hele bir de bir gün iyi, bir gün kötü ruh haline sahip oluyorsa tadından yenmez. Hayatıma bir daha sokmamak üzere kovalarım.
Yüzüne dahi bakmam.
Açıklar mısınız mor patlıcannasıl kazandıysan öyle kaybedersin diyelim. bu konuda çok şey söylenebilir de gerek yok.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumsal.org adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Forumsal.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri Bize Ulaşın linkimizden veya info@forumsal.org mail adresinden bize ulabilirsiniz. Bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.