Emrah Serbes Kitap Alıntıları

Nepenthe

Altın Üye
Her şeyi anlamak zorunda değiliz. Kaç yaşında olduğunu anlamak için kesilir mi bir ağaç? Bir dalgıç nasıl siler göz yaşlarını? Kederli günler de bağlanmaya daha açık oluyor insan. Ama zaten her şey yolunda giderken kim sevebilir? Bizi bir araya getiren sebepler ayıran sebeplerle aynı. Ama şimdi bunlar hüzünlü konular özet geçelim. Bazen bir hikaye tutuşmuş iki eldir, kenetlenmiş on parmaktır. Şimdi gizlice söyle bana saklı düşler ne demektir? Yağmur ne demektir? Terk ne demektir? İşte o zaman anlayacağız yeniden gitmek ne demektir.

Emreh Serbes & Hikayem Paramparça

Nepenthe

Altın Üye
Her şeyi acıyla öğrendiyseniz mutluluktan da içiniz sızlar

Emrah Serbes & Müptezeller

Nepenthe

Altın Üye
Sonra zaman geçti. Zaman hiçbir şeyi düzeltmez. Daha beter de etmez. Zamandan bağımsız şeyler bunlar. Tenhada, uzakta, karanlıkta oturup bir sigara daha yakmaktan başka bir şey gelmiyordu elimden.

Emrah Serbes & Hikayem Paramparça

Nepenthe

Altın Üye
İnsanların sorunu ne biliyor musun? diye sordu sonra kendi kendine. Sonsuza kadar yaşayacakmış gibi davranıyorlar. Oysa ki ölüm çoktan yola çıkmış bize doğru geliyor, göreceğimiz günler o kadar az ki.

Emrah Serbes & Çekiç ve Gül

Nepenthe

Altın Üye
Belki de burası bizim mutsuzluğumuzun başkentidir.

Emrah Serbes & Çekiç ve Gül

Nepenthe

Altın Üye
Sonuçta sevilen her kadın güzel bir şarkıdır. Bütün sözlerini hatırlayamazsın belki ama melodisi aklın da kalır.

Emrah Serbes & Erken Kaybedenler

Nepenthe

Altın Üye
Bir hayal gerçekleşmesi gereken zamanda gerçekleşmelidir. İşte tam o günlerde alınmalıydı bana akülü araba. Artık çok geç, herşey için çok geç. Uçup gitti elimizden o balon.

Emrah Serbes & Müptezeller

Biggie

Özel Üye

önce saniye teyze öldü sonra dedem sonra babaannem sonra yengem sonra eniştem. sonra eniştemin ölüm haberini bana veren bakkalı bıçakladılar eniştemin yedisinin okunduğu akşam. sonra sedat amca öldü sonra babam sonra öbür dedem bir de büyük deprem. otuzuma basmadan otuz tabut kaldırdım musalladan. babamdan öncekileri babamla beraber kaldırdık. ama ilk ölen hep babammış gibi geldi bana yıllarca. sanki oydu bu ahret furyasını başlatan. öyle değilmiş yeni anladım.

sen gittin ve herkes ölmeye başladı

zaten kim tam anlamıyla sağ kaldığını iddia edebilir ki bu kadar mevtanın ardından kim biraz zombileşmek istemez. daha kırılgan daha dikenli ve daha fukuyamacı olmaz. dedem ziraat mühendisiydi ama pek çok doktordan daha ilginç tıbbi hatıraları oldu.

yalnızlıktan kudurmuş bir çocuğun arabaların kaportasını anahtarla çizmesi gibi ruhumun kemirilişi de hep sinsiceydi. buna rağmen ansızın berraklaştığı oluyor bulanık günlerin hâlâ soğuk biralar oluyor güzel kızlar oluyor. yağmurdan sonra saçlarını havluyla kurulaman gibi olmuyor tabii o kalibrede sevda görmedim. öptüm ama içime çekmedim.

şimdi dilediğim sayfadan başlayabileceğim bir kitap öner bana. başsız sonsuz ve ortasız bir hikâye öner. bir üstat öner dergi kurmuş olmasın. ne çok utandık mazideki yaralardan her adımda ele geçirilme korkusundan. ismet özel mi metin altıok mu yoksa hiç mi ortak arkadaşımız kalmadı.

elinden bir şey gelmemenin acısını iniş takımları olmayan melekler bilir. bir arabanın farlarına kilitlenip kalmış sincaplar bilir. suyun dibine ağır ağır çöken taşlar bilir. matkapla göğsünün ortasına açılmış bir pencere düşün. perdeyi aralayıp kendi yarandan bakıyorsun dünyaya. eskisi gibi acımıyor ve de asıl bu acıtıyor.

love story tadında başlayan bir filmi potemkin zırhlısına çevirmeye ne hakkın var. çok şükür yaşıyoruz çok şükür yazıyoruz diyorum ama niye anlatıyorum bunları. belleğin unutuşa karşı mücadelesi mi sadece. ne münasebet bu benim senkronize yalnızlığım.

birleşince kısa devre yapan parmak uçlarımız öldü önce. sonra yeşil öldü benim için sonra kahverengi. sonra ilk öpüştüğümüz yeri kalbinden bıçakladılar. on iki yıl geçti susmak ne kısaymış. sen böyle ne güzel sonsuza kadar susalım diyorsun. sonsuzluk bir gün herkesle konuşur sevgilim bunu da biliyorsun.

Nepenthe

Altın Üye
Bu hain aşağılık dünyanın gemisi batarken gururla gülümseyebilenlere ne mutlu, ne mutlu aşkları yüzünden haysiyetlerini kaybetmeyi göze alabilen adamlara.

Erken Kaybedenler

Nepenthe

Altın Üye
Bak medeni insanlar birbirini gizlice takip etmez tamam mı? Oturup konuşurlar.

Son Hafriyat

Nepenthe

Altın Üye
Bir saat gelir, bir tel kopar, bir kiriş çatırdar, kuşlar havalanır önünden, bir bakarsın hayatının bütün camı çerçevesi inmiş, yine ayazda kalmışsın. Yüzünün cilası kazınmış, ellerin cebinde, enseni omuzlarına gömmüş, sağa sola boş boş çaresiz bakıyorsun. Aklını toparlamak için gözlerini boşluğa dikiyorsun, kafanda bir uğultu, boşluktan çıkan boşluk, başka hiçbir şey yok.

Müptezeller

Nepenthe

Altın Üye
Gerçek hayat tecrübesi uykusuz kalınan gecelerde elde edilir ve gündüzleri de bir halta yaramaz.

Deliduman

Nepenthe

Altın Üye
Birini hiçliğe mahkum edersen, elbette o senin herşeyin olmak isteyecektir.

Deliduman

Nepenthe

Altın Üye
Bütün söylenecekler söylendi, bütün susulacaklar susuldu. Bütün bunlardan geriye bir şeyin külü kaldı ama neyin külü derseniz, Allah belamı versin ki bilmiyorum.

Hikayem Paramparça

Nepenthe

Altın Üye
Hiçbir şey bırakmayacağız arkamızda. Çekip giderken sırtımıza saplanacak bir çift göz olmayacak. Enkazımızı toplayıp öyle gideceğiz. Asgari centilmenlik toz olmayı bilmeyi gerektirir.

Hikayem Paramparça

Nepenthe

Altın Üye
Kurtuluş parkında yaprak dökümü, hava açık yıldızlar yere yakın. Taş atsak bir ikisini düşürebiliriz.
Neden olmaz diye soruyorum, mutsuz oluruz diyorsun.
Herkes mutlu olacak diye bir kural yok, biz de mutsuz olalım.

Hikayem paramparça

Nepenthe

Altın Üye
Telafisi en güç şey dikkatsizlik sonucu kırılan kalplerdir. İş işten geçtiğinde bütün mazeretler tedavülden kalkar, kıran da kırılan da piç gibi ortada kalır

Emrah Serbes & Her Temas İz Bırakır

Üst Alt