Olabilir.Hic bir sey yapamazlar, cunku bu argumanlar kolay kolay curutulecek seyler degil.
Kardeş zaten feminizm biyolojik veya dogal refleksleri erkeklerle esitleme ugrasina girmis bir akim degil.
Bakin feminizm nedir
"XVIII. yüzyılda Fransa’da filozoflar ve kadın yazarlarca ortaya atılan ve savunulan, daha sonraki yüzyıllarda her toplumda yandaş bulan, kadının siyasal ve toplumsal haklar bakımından erkekle eşit olması gerektiğini öne süren ve bunu gerçekleştirmeye çalışan akım."
Bu gorusun revize edilmis hali "anayasal haklar bakimindan esit olmak"
Bunu dunya da son savunacak kisiler turk kadinlaridir cunku TCK ( bunda emin degilim ama olabilir) ve TMK kadina pozitif ayrimcilik ilkesini benimser.
Aha yalanim varsa @SleepleSsS soylesin
Once turk vatandasligindan cikip sonra feminist olmalari gerek yani.
-Mahmut ne yen yigidim?-Erkegin getirdigi mamut etiyle karnini doyuran kadinin zaten bir ustunluk cabasi da yoktu.
-Mahmut ne yen yigidim?-
-Gecen su avladigim mamutun billurlarini getir de, söyle bir ateste cizbiz yapalim.-
Böyle bir sey galiba.
Lütfen,bir ascidan duymak istemedigim laflar bunlar.Evet ama ciz biz yok önce, depolama stoklama denen bir kavram yok.
Sefa Gurkan anlatmisti galiba , mesela av cok verimli diyelim elinde ne varsa paylasiyorsun cunku curuyecek.
Stoklama işi atesten sonra basladi çünkü yiyeceği hazmetme zamani kısaldı diyir.
Artik tasak mi yiyorlardi , kaburga mi bilemeyecegim ancak kadinin isi avi yenilebilir hale getirmek iste.
Istedigimiz kadar inkar etsekte, hala milyarlarca kadinin isi binlerce yil oncesi gibi yemek pisirip cocuk bakmak.
Kapitalizm geriden geliyor buralarda.
Olabilir ama tarihin tozlu raflarında bir onu alıp okuyup eyleme dökerse iş değişebilir.başlığa bakınca yorum yapmak istemiştim ama, mevzu feminizm ve üstünlüklere gelmiş. bin yıldır tartışılagelen bir konuyu yeniden alevlendirmekte bir fayda görmüyorum.
sonuç : fikirler fiillerin temelidir, dolayısıyla dünya düşünceler ve fikirlerle değişir.
ikilem : kadınların üstünlükleri ayrı, erkeklerin üstünlükleri ayrıdır. birbirine eşitlik veya üstünlük kurma fikri çoktan tarihin tozlu raflarında yerini almışken burda tartışmak bence gereksiz.
Seni kadinlardan kim korkuttu bu kadar ? NybyjdOlabilir ama tarihin tozlu raflarında bir onu alıp okuyup eyleme dökerse iş değişebilir.
kadınlardan korkmayan erkek varoldu mu yahu..Seni kadinlardan kim korkuttu bu kadar ? Nybyjd
Bir fikiri desteklemek için illa bir şeyden korman mi gerekiyor.Seni kadinlardan kim korkuttu bu kadar ? Nybyjd
Evet..genelde öyle oluyorBir fikiri desteklemek için illa bir şeyden korman mi gerekiyor.
Senin dedigin korku baska..:)kadınlardan korkmayan erkek varoldu mu yahu..
Ben genel değilim o yüzden bende öyle olmadı.Evet..genelde öyle oluyor
Hı,pardon.Ben genel değilim o yüzden bende öyle olmadı.
Pardonluk bir şey yok mükemmelliğimi anla yeter.Hı,pardon.
Ay Allahcim.dddPardonluk bir şey yok mükemmelliğimi anla yeter.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumsal.org adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Forumsal.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri Bize Ulaşın linkimizden veya info@forumsal.org mail adresinden bize ulabilirsiniz. Bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.