Dondurucu İçin Patatesli Gül Böreği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo yufka
- 2 kilo haşlamalık patates
- 4 tane kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası ( isteğe bağlı )
- Tuz, pulbiber
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 tane yumurta
- Buzdolabı poşeti pipet
Pataesleri güzelce yıkadıktan sonra düdüklü tencere yada herhangi bir tencereye alıp yumuşayana kadar haşlıyoruz :)
Diğer taraftan soğanları ince yemeklik olacak şekilde doğrayıp kavuruyoruz. :)
Kavrulduğunda içine biber salçasını ekleyip biraz daha kavurup ocaktan alıyoruz. :)
Haşlanan ve rendelenen patatesin üzerine soğan damak tadınıza göre tuz, pulbiber ekleyip karıştırıyoruz :) yağı az gelirse ilave edebilirsiniz. :)
Tezgahın üzerine serdiğimiz yufkaları 4 yada 8 parçaya bölüp ben minik olsunlar istediğim için 8 parçaya böldüm siz isterseniz 4 parçaya da kesebilirsiniz. :)
Üzerine süt, yağ, yoğurt ve yumurtadan oluşan karışımdan biraz sürüp iç malzemeden bir kaşık kadar ekleyip rulo şeklinde sarıyoruz.
Daha sonra ruloyu kendi etrafında sarıp gül şeklini veriyoruz. :)
Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz :)
Büyük boy buzdolabı poşetine börekleri dizip içine pipet yerleştiriyoruz. :)
Poşetin ağzını elimizle sıkıştırıp pipet yardımıyla poşet içindeki havayı içimize çekerek poşeti vakumluyoruz. Böylece hem yerden tasarruf etmiş oluyoruz hemde poşetin hava alıp buzlanmasını engelemiş oluyoruz :
Tüm malzeme bitene kadar işleme devam edip poşetlediğimiz gül böreklerimizi dondurucuya kaldırıyoruz ve güzel günlerde afiyetle yemek üzere saklıyoruz.
Ben patesli yaptım siz istediğiniz iç malzemeden yapabilirsiniz. Bu pipetle vakumlama işlemeni buzluk için yaptığınız tüm malzemelerde kullanın derim yerden tasarruf için çok güzel bir yöntem. Hazırlamış olduğumuz börekleri ramazanda hemencik hazır bir şekilde ara sıcak olarak tüketebilirsiniz