MALZEMELER
1.5 kg kuzu gömlek (kasaplarda bulunur)
500 gram kuzu karaciğer
500 gram kuzu akciğer
500 gram az yağlı kıyma
2 su bardağı pirinç
1 demet ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve nane
1 çorba kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
6 su bardağı kaynar su
YAPILIŞI
Kuzu karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın. Akciğeri de aynı incelikte doğradıktan sonra, kıyma, pirinç, salça ve tüm yeşillikleri, 1 tatlı kaşığı tuz, pulbiber ve karabiberi harmanlayın. Kuzu gömleğini 3 bardak kaynar su ile çözün. Gömleği 10 eşit parçaya bölerek, her bir parçaya hazırladığınız içten koyun, bohça biçiminde katlayın. Kenarlı bir tepsiye, hazırladığınız.bohçaları yerleştirin. Kalan 3 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek tepsiye ilave edin. Tepsiyi yağlı kağıt ya da alüminyum folyo ile kapatın. Üzerine bir kapak koyarak ocak üzerinde ağır ateşte 25 dakika pişirin. Daha sonra ateşten alıp, 200 derece fırında kuzu gömlekleri kızarana kadar tutun. Tepside kalan sos ile servis yapın.
1.5 kg kuzu gömlek (kasaplarda bulunur)
500 gram kuzu karaciğer
500 gram kuzu akciğer
500 gram az yağlı kıyma
2 su bardağı pirinç
1 demet ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve nane
1 çorba kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
6 su bardağı kaynar su
YAPILIŞI
Kuzu karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın. Akciğeri de aynı incelikte doğradıktan sonra, kıyma, pirinç, salça ve tüm yeşillikleri, 1 tatlı kaşığı tuz, pulbiber ve karabiberi harmanlayın. Kuzu gömleğini 3 bardak kaynar su ile çözün. Gömleği 10 eşit parçaya bölerek, her bir parçaya hazırladığınız içten koyun, bohça biçiminde katlayın. Kenarlı bir tepsiye, hazırladığınız.bohçaları yerleştirin. Kalan 3 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek tepsiye ilave edin. Tepsiyi yağlı kağıt ya da alüminyum folyo ile kapatın. Üzerine bir kapak koyarak ocak üzerinde ağır ateşte 25 dakika pişirin. Daha sonra ateşten alıp, 200 derece fırında kuzu gömlekleri kızarana kadar tutun. Tepside kalan sos ile servis yapın.