- 7 adet kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı kadar süzme yoğurt ve
- Yaklaşık 5 yemek kaşığı kadar su
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 diş sarımsak
Kırmızı biberleri fırında közlemek için öncelikle biberlerin bir iki yerine bıçakla çizikler atalım.
Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda biberleri fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan kırmızı biberlerimizin kabuklarını güzelce soyduktan sonra kareler halinde doğrayalım ve tavaya alarak suyu gidene kadar ara ara karıştırarak 2-3 dakika kavuralım.
Daha sonra zeytinyağı ya da sıvı yağ ekleyerek 5 dakika daha kavuralım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
Bu arada yoğurtlu sosu için uygun bir kap içerisine alınan süzme yoğurdu su ile çırparak açalım.
Tuz ve sarımsağı da ekleyerek tekrar karıştıralım.
Soğuyan biberlerimizi de yoğurtlu sosun içerisine alalım ve güzelce karıştırdıktan sonra uygun bir servis tabağına alalım. Maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!