Türkiye'den Tayvan'a Giden Yumurtalarda Kanserojen Madde Tespit Edildi

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Tayvan Gıda ve İlaç Dairesi, Türkiye'den ithal edilen 127 ton yumurtada, kanserojen madde bulunduğunu açıkladı.

Tayvan'ın yarı resmi yayın organı CNA'da yer alan habere göre, 12-18 Temmuz arasında, sınırdaki kontrollerde Türkiye'den alınan 5 parti yumurtada "nitrofuran" isimli kanserojen madde tespit edildi.

Tayvan iklim koşulları, artan maliyetler ve kuş gribi nedeniyle yumurta üretiminde yaşanan sorunlara karşı Türkiye, ABD ve Avustralya'dan yumurta ve tavuk ithalatı için özel bir program başlatmıştı.

Tayvan Gıda ve İlaç Dairesi Direktör Yardımcısı Lin Chin-Fu, yumurtalar hükümet programı kapsamında satın alındığı için ithalatçıya ceza kesilmeyeceğini söyledi.

Fakat, 18 Temmuz'daki bu açıklamadan 1 gün sonra Tayvan Tarım Bakanı Chen Chi-Chung, tazminat isteyeceklerini söyledi. Chen Chi-Chung "Hükümet tedarikçiden sözleşme hükümleri uyarınca tazminat isteyecek" dedi.

Tayvan Gıda ve İlaç Dairesi, yumurtaların tamamının imha edildiğini duyurdu.

Hükümet adına tazminat görüşmelerini yürütecek olan Ulusal Hayvan Endüstrisi Kuruluşu COE'su Peter C.H. Chen, zararın 160 bin dolar olduğunu dile getirdi

• Sad
Tepkiler: CaT

Fluffy

🐼
Elmas Üye

Fluffy

🐼
Elmas Üye

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Doğru olduğu için üzdü böyle tokat gibi şaakk diye ...

De-Niro

Bronz Üye
Yumurtanın içinde henüz çıkmaya yakın,kabuğu dahil civcivi de mideye indiren Tayvan,kanser riski var diye binlerce yumurtayı imha etmiş.Bunlar o yumurtaları yer,artı olarak biraz tazminat ister,reis bunlara zırnık koklatmaz yerine yine benzer yumurta gönderir,olay kapanır. :)

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Yumurtanın içinde henüz çıkmaya yakın,kabuğu dahil civcivi de mideye indiren Tayvan,kanser riski var diye binlerce yumurtayı imha etmiş.Bunlar o yumurtaları yer,artı olarak biraz tazminat ister,reis bunlara zırnık koklatmaz yerine yine benzer yumurta gönderir,olay kapanır. :)
Civcivli yumurta ile kanser edici olan farklı demek

De-Niro

Bronz Üye
Civcivli yumurta ile kanser edici olan farklı demek

Aslında farklı gibi bir ibare kullanmadım ve böyle bir imada da bulunmadım.Hayvanları yumurtalarını,içinde canlı hayvan olmasına karşın kabuğu ile yemenin şifa olduğuna inan,canlı hayvanları öldürmeden yemenin doğal karşılandığı,hatta yakın zaman da geçirdiğimiz pandeminin hortladığı bir coğrafya da olan Tayvan'ın resmi olmayan açıklamasını ironik buldum ben.

Bu ara da bu kanserojen madde sanırım Avrupa,ABD ve diğer ülkelerde yasak ama bizim ülkemiz de şu an itibari ile bir yasak bulunmuyor.

SleepleSsS

Yorumbaz
Dıj güçler ülkemizi bölmeye çalışıyorlar

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Dıj güçler ülkemizi bölmeye çalışıyorlar
Yumurtamızı bölmeye de bari 😹😹😹😹
Onca yumurta imha oldu umarım olmuştur olmaz ise bizim ülkeye geri gelir yeriz dicem ama ben yemiyom 😹😹😹

Süreyya

Spákona
Süper Mod
Çin gelir bunlarin hakkindan.

dinamickaygısız

Platin Üye
Yasaklı antibiyotiği niye kullanıyorlar, tavuklar daha büyük olsun diye mi :honk: Tavuklara güvenmiyordum zaten :honk: ponçik bayılıyor tavuğa :honk:

SleepleSsS

Yorumbaz
Yumurtamızı bölmeye de bari 😹😹😹😹
Onca yumurta imha oldu umarım olmuştur olmaz ise bizim ülkeye geri gelir yeriz dicem ama ben yemiyom 😹😹😹
Büyük oyunu görmüyorsunuz.!!!!

Yımırtalar ile ülkeye döviz girdisi olajaktı amma dij güjler rte ye Karşı olan kinleri nedeniyle ve bizi koskonmolorondon mütevellit içerideki işbirlikçileri ile birlikte yımırtalar üzerinden ülkemize oyun oynamaktalar.
Bayrak inmez vatan bölünmez
Hansı mansı corcu hep birlikte mikmeye çalışmaktalar
.

Üst Alt