Merhaba, Önümüzdeki 10-20-30 sene içerisinde Türkiye süper güç yahut sözü ciddi manada dinlenen bir ülke konumuna gelebilir mi?
geliyor...yükledim. cevabınız için teşekkür ederimbu millet eğitilmeyebilir o yüzden yönetim fark etmeksizin çok zor.
sıradaki soru ?
kendimize yetmiyoruz? bu düşüncede misiniz?kendimize yetsek yeter, süper güç falan hayal bile değil şu an :)
sizce eğitilemeyecek olan başka milletler de var mıdır? var ise hangileridir?bu millet eğitilmeyebilir o yüzden yönetim fark etmeksizin çok zor.
sıradaki soru ?
kesinlikle yetmiyoruz. yoksulluk sınırı aylık 30 bin küsur lirayken evine bu kadar para girebilen kaç kişi var ki? zengin iyice zenginleşti, fakir iyice fakirleşti. yıllardır hep enflasyonla uğraşıyoruz, bizim kadar enflasyonla boğuşan kaç ülke var ki? hep zarar etme halindeyiz.kendimize yetmiyoruz? bu düşüncede misiniz?
Türkiye den başka ülkelerde yaşadınız mı ? hangileri? ne kadar süre?kesinlikle yetmiyoruz. yoksulluk sınırı aylık 30 bin küsur lirayken evine bu kadar para girebilen kaç kişi var ki? zengin iyice zenginleşti, fakir iyice fakirleşti. yıllardır hep enflasyonla uğraşıyoruz, bizim kadar enflasyonla boğuşan kaç ülke var ki? hep zarar etme halindeyiz.
hayır, ama Avrupa, Amerika gibi konumlarda arkadaşlarım var, oralardaki işleyiş hakkında bu şekilde fikirler ediniyorum, gündemi de genelde takip ederim.Türkiye den başka ülkelerde yaşadınız mı ? hangileri? ne kadar süre?
cevaplarınız için teşekkür ederim. amacım sizi şah-mat etmek değil. forumlarda yazılar daima okunacak herkes görecek bu beni mutlu ediyor. muhalif olacağım size ve başkalarına ki forumlarda görünsün ve ufuklar açılsın
ar*p dediğimiz kesim ve orta dünya ülkelerinin çoğu bence. her milleti bilemem ama gözlemlediğim bunlar.sizce eğitilemeyecek olan başka milletler de var mıdır? var ise hangileridir?
Roportaj adam, kumar partisi il başkan seçmen kütük şube genel kalem müdürüyüm ben.Parti kurun oy verelim
Avrupa... Dedeleri harami olan, Afrika ve Asyada katliamlar yaparak servet, bedava işçi, köle çalıştırarak zenginleşmiş bir toplum ile kendimizi nasıl kıyaslıyabiliriz?hayır, ama Avrupa, Amerika gibi konumlarda arkadaşlarım var, oralardaki işleyiş hakkında bu şekilde fikirler ediniyorum, gündemi de genelde takip ederim.
süper güç olmaktan bahsediyorsak kendimizi süper güç olan ülkelerle kıyaslamamız lazım. elbette biz sömürge falan yapmayalım, bunu tasvip etmiyoruz. ama bu şartlarda da süper güç olmak hayal bile olamaz.Avrupa... Dedeleri harami olan, Afrika ve Asyada katliamlar yaparak servet, bedava işçi, köle çalıştırarak zenginleşmiş bir toplum ile kendimizi nasıl kıyaslıyabiliriz?
Amerika... yukarıda bahsettiğim Avrupalıların yeni kıta ya yerleşmesi sonrasında tarihi Avrupa kadar eski olmadığı için Avrupa tarihi ile kıyaslanamayacak lakin son 50 senede, dünyada savaş üzerine kurulmuş bir sömürge sistemi olan ülke ile nasıl kendimizi kıyaslıya biliriz?
bu tür kıyaslamamalar doğru mudur?
Size katılmıyor değilim. Türkiye den başlayıp en uzak Asya ya kadar bu şekilde bir toplum var. yaşanılan coğrafya olabilir mi? atalardan gelen bir bilinçaltı belki.ar*p dediğimiz kesim ve orta dünya ülkelerinin çoğu bence. her milleti bilemem ama gözlemlediğim bunlar.
nasıl oldu bu?2023 te şahlandık
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumsal.org adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Forumsal.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri Bize Ulaşın linkimizden veya info@forumsal.org mail adresinden bize ulabilirsiniz. Bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.