Tekirdağ sokaklarında suona çalan Tao

Cherry

Elmas Üye

Amacım Çin müziğini Türkiye'ye tanıtmak​

Çalışmak için Tekirdağ'a gelen Çinli Jianwei Tao (47), boş vakitlerinde cadde ve sokaklarda ülkesinin müzik aleti suonayla kültürünü tanıtıyor.​

Çin'in Şanghay kentinden Türkiye'ye bir fabrikada makine kurulumu için gelen Jianwei Tao, boş zamanlarında suonayla vatandaşların karşısına çıkıyor.

Müziğiyle herkesin dikkatini çeken Tao, sosyal medya üzerinden yayınlanan videolarla ilgi görüyor.

tao5jpeg-NmNtHS89i0SRYHHg48EhkQ.jpeg

Tao, küçük yaşlardan itibaren müziği çok sevdiğini söylüyor. Suonayı gittiği her yere yanında taşıdığını vurgulayan Tao, notaları unutmaması adına sürekli tekrar yapması gerektiğini belirtiyor.

Türkiye'de bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden Tao, "Suonayla notalar çalmayı seviyorum. Müzisyen değilim ama çok çalışıp güzel şarkılar çalmak istiyorum" diyor.

tao4jpeg-HBJ3t0jo8Ui2gNrGRKMbxg.jpeg

Türkiye'de kültür elçisi gibi ülkesinin müziğini tanıtmak için çalıştığını anlatan Tao konuşmasına şöyle devam etti:

"Amacım Çin müziğini Türkiye’ye tanıtmak. Türkiye’yi, insanlarını ve yemeklerini çok sevdim ve beni etkiledi. Herkes son derece nazik, dost canlısı. Bu şekilde Türkiye ve Çin arasındaki dostluğa herkes tanıklık ediyor."

Cherry

Elmas Üye

evet birsey daha ögrendim bugün ; ))

Böyle bir sey cikior : )

Charismax

Copyright @ Charismax
Bronz Üye
Rakı çarpmıştır abi bea .. Avrupa değil.. Oturma değil... Tekirdağ bu rakıyı emzik eden il .. asdfdf

Üst Alt