Tek Gece Bile Uykusuz Kalmanın Bağışıklık Sisteminizi Altüst Edebildiği Ortaya Çıktı!

Cherry

Elmas Üye
Yeni bir çalışma, tek gece bile uykusuz kalmanın bağışıklık sistemini altüst edebildiğini ortaya koydu.

Uykunun sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ancak bazen çok fazla işimizin olduğu durumlarda gece uykusunu azalttığımız olabiliyor. Yeni bir araştırma ise bu küçük uyku eksikliğinin bile çok ciddi sonuçlara neden olabileceğini ortaya koyuyor.

Çalışmaya göre 1 gece bile uykusuz kalmak, insanların bağışıklık sistemini değiştirerek olumsuz sonuçlara yol açabilir. Bulguların The Journal of Immunology’de yayımlandığını belirtelim.

Tek gecelik uyku eksikliği; obezite, kalp hastalıkları ve diyabet gibi sonuçlara yol açabilir​

7502ec910d7a469fa9bf1c8186a3e762f1e20e7b.jpeg

Kuveyt’ten bilim insanları, uyku yoksunluğunun monositler gibi dolaşımdaki bağışıklık hücreleri üzerindeki etkileri anlamaya çalışmak için bu araştırmayı gerçekleştirdiler. 276 yetişkinin katıldığı deneylerde bağışıklık sistemindeki değişiklikler bu şaşırtıcı sonuçları ortaya çıkardı.

Sonuçlarda, tek gece bile uyku eksikliği yaşayanların bağışıklık sisteminin altüst olduğu görüldü. Hatta bu kişilerde; obezite, diyabet ve kalp hastalıkları riskinin arttığı bile gözlemlendi.

Çalışmada zayıf ve obez katılımcılar yer aldı. Bir testte zayıf, sağlıklı yetişkinler 24 saat uyku yoksunluğu yaşadı ve kan örnekleri verdi. Bu örnekler, birkaç gün düzgün uyku uyuduktan sonra alınan örneklerle karşılaştırıldı. Sonuçlarda, zayıf ve sağlıklı olarak nitelendirilen kişilerin sadece 1 günlük uyku yetersizliği nedeniyle bağışıklık profillerinin obez katılımcılara benzer olduğu görüldü.

Kısacası sonuçlar, tek gecelik bir uykunun bile çok önemli olduğunun altını çiziyor. Çözümü ise basit. Herkesin yeteri kadar gece uykusu çekmesi gerek. Tabii ki günümüzde çoğu insanın yoğun olduğunu düşündüğümüzde bu pek mümkün değil.

KahKaha

Gümüş Üye
Kadın
Uykunun bana zaman kaybı gelmesi dışında bir sorun yok🤓

alcatraz

🍻
Elmas Üye
Yemek yemek eş/dostla, yani sosyal aktivite olduğunda keyifli. Onun dışında bir hapı olsa bütün beslenme ihtiyacımız kaybolsa bence harika olur.
yıllardır aklımda olan şeyi okudun. ben bu kadar boş beleş mecburiyet görmedim yaa. hayır bi de 2 saat özene bezene hazırlıyorsun 5 dk sonra doyuyorsun.

LANN DALGA MI GEÇİONUUZZ BENİMLEE !!

KahKaha

Gümüş Üye
Kadın
yıllardır aklımda olan şeyi okudun. ben bu kadar boş beleş mecburiyet görmedim yaa. hayır bi de 2 saat özene bezene hazırlıyorsun 5 dk sonra doyuyorsun.

Evet!
Biri yiyecek ve mutlu olacaksa yapalım ama hergün hergün mecburiyet de bir yere kadar.
Ortalama olarak hayatımızın 3,5 yılını yemek yiyerek giriyormuşuz.
1/3’ü de uyku zaten.
Yazık günah ya! 🥺

Cherry

Elmas Üye

yemek yapmak bana göre bazen sanatsaldir, cok severim.
hatta uzakdogu yemekleri yapmayi cok seviorum : )

bugün menüde yine somon var red curry ve cocos milk li: )

Cherry

Elmas Üye
Evet!
Biri yiyecek ve mutlu olacaksa yapalım ama hergün hergün mecburiyet de bir yere kadar.
1/3’ü de uyku zaten.
Yazık günah ya! 🥺

bakis acimizi sey icin degistirirsek.

Saglikli yemek yaparken , kendi saglimizi düsünüerekten yapmak. Yani bosa vakit degilde, kendimize harciormus gibi düsünsek : ) fazla batmaz bence: )

KahKaha

Gümüş Üye
Kadın
bakis acimizi sey icin degistirirsek.

Saglikli yemek yaparken , kendi saglimizi düsünüerekten yapmak. Yani bosa vakit degilde, kendimize harciormus gibi düsünsek : ) fazla batmaz bence: )
İşte Cherryciğim…
Birisine yemek yaparken o yüzden batmıyor. Besliyor, bakıyorsun ya. Onu kendime bakıyorum’a dönüştürmeyi hiç düşünmedim açıkçası. Zaman kaybı gibi geldiği için deyip tekrar düşücem 🤣

alcatraz

🍻
Elmas Üye
Evet!
1/3’ü de uyku zaten.
Yazık günah ya! 🥺
sen böyle stats verince iyice soğudum... 🚬

yemek yapmak bana göre bazen sanatsaldir, cok severim.
hatta uzakdogu yemekleri yapmayi cok seviorum : )

bugün menüde yine somon var red curry ve cocos milk li: )
afiyet olsun (: git şimdi 3 saat uğraş sonra 3 sn'de doy kajsdjkasd anlarsın beni adkjsa

Cherry

Elmas Üye
İşte Cherryciğim…
Birisine yemek yaparken o yüzden batmıyor. Besliyor, bakıyorsun ya. Onu kendime bakıyorum’a dönüştürmeyi hiç düşünmedim açıkçası. Zaman kaybı gibi geldiği için deyip tekrar düşücem 🤣

tekrar düsün cünkü gercekten cok kaliteli vakit ayirmis oldugunu hissediyorsun : )

Cherry

Elmas Üye
sen böyle stats verince iyice soğudum... 🚬

afiyet olsun (: git şimdi 3 saat uğraş sonra 3 sn'de doy kajsdjkasd anlarsın beni adkjsa

ama ben yerken diorum ki süpersin cherry`cigim , enfes bir sey yapmissin : ) aferim bana.
ben degerligim yaw: )

Üst Alt