Sudan'dan Tahliye Edilen İlk Türk Kafile Ülkeye Geldi

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) adlı paramiliter grup arasındaki süren çatışmalar nedeniyle mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi başladı.

İstanbul-Hartum seferlerinin güvenlik nedeniyle durdurulmasının ardından Dışişleri Bakanlığı ve Hartum Büyükelçiliği'nin organizasyonuyla, Türk vatandaşlarının önce karayoluyla Etiyopya'ya sonra buradan da uçaklarla Türkiye'ye getirilmesi planlandı.

Hartum'da bir otelde toplanan Türk vatandaşları otobüslerle Etiyopya'ya götürüldü. Oradan da Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçak İstanbul'dan havalandı. Addis Ababa Bole Uluslararası Havalimanı'nda bekleyen 167 kişilik ilk kafileyi alan THY uçağı, 01.10 sıralarında İstanbul Havalimanı'na indi.

-a-

Altın Üye
Ulan hep aklımda bu soru, bu korku var :(
İnşallah bir gün benim sonumda böyle olmaz diye umut ediyorum... Gerçi kaderde varsa süzülmek, neye yarar üzülmek.

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Dilerim yaşamazsin böyle bir olay

• Saril
Tepkiler: -a-

velevki

🎈
Altın Üye
Neler oluyor Dünya'da, hiç güzel haber duymuyorum son dönemlerde :(

velevki

🎈
Altın Üye
Ulan hep aklımda bu soru, bu korku var :(
İnşallah bir gün benim sonumda böyle olmaz diye umut ediyorum... Gerçi kaderde varsa süzülmek, neye yarar üzülmek.
Korktuklarınızla sınanırsınız. Düşünmeyin öyle şeyler. Böyle bir durum yaşamamanız dileğim..

• Saril
Tepkiler: -a-

-a-

Altın Üye
Neler oluyor Dünya'da, hiç güzel haber duymuyorum son dönemlerde :(
Bakış açımızdan kaynaklanıyor çünkü. Mesela bu karışıklıklara, savaşlara sebep olup, böyle olmasını isteyenler için güzel haber bunlar.

Üst Alt