steak au vin

Raison Detre

- . -
Altın Üye
Katılım
27 Haz 2020
Mesajlar
3,764
Tepki puanı
1,292
Puanları
113
Konum
beriler
Cinsiyet
Erkek

Malzemeler​

  • 2 adet dana biftek
  • 1 su bardağı kırmızı şarap (tercihen Cabernet Sauvignon veya Merlot)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 100 gr mantar (ince dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı un

Yapılışı​

  1. Biftekleri Hazırla: Biftekleri zeytinyağı, tuz ve karabiberle ov. Büyük bir tavayı yüksek ateşte ısıt ve biftekleri her iki tarafı da güzelce kahverengileşene kadar mühürle (her bir yüz yaklaşık 2-3 dakika). Daha sonra biftekleri tavadan al ve bir kenara dinlenmeye bırak.
  2. Sosun Hazırlanması: Aynı tavada tereyağını erit. Soğanları ekleyip 2-3 dakika kadar kavur. Ardından sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavur.
  3. Şarap ve Et Suyu: Soğan ve sarımsak iyice yumuşadıktan sonra kırmızı şarabı tavaya dök. Tavadaki kahverengi parçaları tahta kaşıkla kazıyarak karıştır. Şarap hafifçe buharlaşıp yarıya inene kadar (yaklaşık 5 dakika) pişir. Ardından et suyunu ekle.
  4. Salça ve Kekik: Domates salçasını ve kekiği ekleyip karıştır. Sosun hafifçe koyulaşmasına izin ver. Eğer sosu daha da koyu kıvamda istersen, 1 yemek kaşığı unu biraz suyla karıştırıp sosa ekleyebilirsin.
  5. Mantarları Ekle: Mantarları ekleyip 5 dakika daha pişir, böylece mantarlar yumuşar ve sos lezzetini alır.
  6. Biftekleri Tekrar Tava: Son olarak biftekleri tavaya geri koy ve sosla birlikte 5-6 dakika daha pişir. Biftekler sosla iyice kaplanacak ve içi hala sulu kalacak şekilde pişmeli.
  7. Servis: Biftekleri tabaklara al, üzerine bolca şarap sosundan gezdir. Yanında patates püresi veya sotelenmiş sebzelerle servis yapabilirsin.
 

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
46,405
Çözümler
4
Tepki puanı
13,593
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Bu beşer dakikalık süreçlerde et pişiyor mu @Raison Detre dişim yorulmasın sonra
 

Raison Detre

- . -
Altın Üye
Katılım
27 Haz 2020
Mesajlar
3,764
Tepki puanı
1,292
Puanları
113
Konum
beriler
Cinsiyet
Erkek
Bu arada biftek bir et türü değil, et kesme biçimidir
 
Üst Alt