Malzemeler
Tavuğu haşlayın, suyunu süzüp elinizle küçük parçalara ayırın. Mısır ununu rengi değişinceye kadar kavurun. Tavuğun suyunu tencereye alıp ocağa koyun. Hazırladığınız mısır ununu suyla açıp tenceredeki tavuk suyuna ekleyin (muhallebi kıvamına gelinceye dek) Bir taşım kaynatın. Ayrı bir tavada soğanı ince ince doğrayıp yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı, tuzu, pul biberi, sarımsağı ekleyip kavurun. Bu sosun yarısını tencereye katıp karıştırın. Diğer yarısını üzerine dökün. Tavukları en üstüne yerleştirin. Afiyet olsun.
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 adet tavuk göğsü (mümkünse köy tavuğu daha çok lezzet verir)
- 5 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 kaşık domates salçası
- Tuz, pul biber
Tavuğu haşlayın, suyunu süzüp elinizle küçük parçalara ayırın. Mısır ununu rengi değişinceye kadar kavurun. Tavuğun suyunu tencereye alıp ocağa koyun. Hazırladığınız mısır ununu suyla açıp tenceredeki tavuk suyuna ekleyin (muhallebi kıvamına gelinceye dek) Bir taşım kaynatın. Ayrı bir tavada soğanı ince ince doğrayıp yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı, tuzu, pul biberi, sarımsağı ekleyip kavurun. Bu sosun yarısını tencereye katıp karıştırın. Diğer yarısını üzerine dökün. Tavukları en üstüne yerleştirin. Afiyet olsun.