ŞEYTANIN KEMANCISI...

Cherry

Elmas Üye
ŞEYTANIN KEMANCISI...

27 Ekim 1782'de Cenova'nın tipik bir ara sokağında Nicolò Paganini doğdu.

6 yaşındayken kızamık krizi geçirerek öldüğü sanıldı ancak cenaze töreni sırasında diri diri gömülmemesine izin veren bir harekette bulundu.
Buna mucize denildi ve figürüne hayatı boyunca şeytani bir şöhret eşlik etti.

Gerçek şu ki, görünüşü bile şöhretini yalanlamıyordu...

Uzun, darmadağınık saçları vardı, dişleri yoktu ve heybetli kartal burnu, solgun, kemikli yüzünde göze çarpıyordu.

Çok zayıf ve kasvetliydi, her zaman siyah giyerdi ve mavi camlı gözlük takardı çünkü şöhretinin bir kısmının onu çevreleyen gizem havasından kaynaklandığını biliyordu.

Ancak karanlık görünümü onun müzisyen olarak niteliklerini azaltmadı.

Ustaca performansları o zamanki meslektaşlarını büyüledi: Franz Schubert onun hakkında "Bir meleğin şarkı söylediğini duydum" dedi ve Gioacchino Rossini'nin yorumu şuydu: "Hayatımda yalnızca iki kez ağladım: Dağ mantarıyla doldurulmuş bir hindi kazara üzerime düştüğünde. su ve Paganini'nin çaldığını duyduğumda. "

Altı çocuğun üçüncüsü olan müzisyen, birçok patoloji ve babasının ciddiyeti nedeniyle pek mutlu bir çocukluk geçiremedi.

Aslında ebeveyn, Niccolò'yu çalışabilmesi için art arda on iki saate kadar bir odaya kilitleyerek keman çalmaya zorladı.

Ancak yeteneği o kadar fazlaydı ki, bu tür bir beceriyi teşvik etmek için şeytanla yapılan iddia edilen bir anlaşma hakkında söylentiler çok geçmeden yayıldı.
Aslında, nadir görülen bir hastalık olan "Marfan Sendromu"ndan muzdarip olduğu, parmaklarını bükmesine, enstrümanında benzersiz bir virtüözlük elde etmesine ve çok geçmeden çok ünlü ve zengin olmasına neden olduğu görülüyor.

Niccolò, "Güzel değilim ama kadınlar beni dinlediğinde hepsi ayaklarıma kapanıyor" dedi ve hatta şarkıcı Antonia Bianchi bile onun cazibesine yenik düştü ve ona hayattaki en büyük mutluluklardan birini verdi: oğlu Achille. 1825'te doğdu.

Ancak üç yıl sonra küçük çocuk annesi tarafından terk edildi ve Paganini ona koşulsuz bir özveri ve sevgiyle baktı.

Ancak sağlık durumu çok kötüydü ve İtalya ve Avrupa'da yaptığı geziler onu haddinden fazla yormuştu.

Sanki bu yeterli değilmiş gibi, artık zehirli olduğunu bildiğimiz bir tedavi olan frengiyi "tedavi etmek" için cıva aldı.

Son yıllarında tamamen suskun kaldı ve dünyayla yazılı olarak iletişim kurmak zorunda kaldı.

27 Mayıs 1840'ta 58 yaşında Nice'de öldü.

Ateist olmamasına rağmen aşırılıkları ve skandalları nedeniyle Kilise tarafından her zaman sevilmeyen bir cenaze töreni ve kutsal bir yere defnedilmesi reddedildi.

Ceset mumyalandı ve korkunç bir turda ücret karşılığında sergilendi.

Onu bu üzücü kaderden kurtaranlar bazı arkadaşları oldu ve 1876'dan beri Parma'daki Villetta Mezarlığı'nda yatıyor.

"Paganini tekrar etmez" sözü meşhur kaldı ki bu, sanıldığı gibi onun kibri değildi.

Bunu yalnızca bir kez, Torino'daki Carignano Tiyatrosu'nda, kendisinden tekrar isteyen Savoy Kralı Carlo Felice'ye yanıt olarak söyledi.

Doğaçlama yapıyordu, bu yüzden performanslarının her biri benzersiz ve tekrarlanamazdı ve o kadar şevkle çalıyordu ki çoğu zaman parmak uçları ağrıyarak bitkin düşüyordu.

Ancak arsızlığı ona pahalıya mal oldu: Aslında iki yıl boyunca Torino'dan kovuldu ve bu da ona ünlü sloganını bulma fırsatı verdi:

"Büyüklerden korkmuyorum, alçakgönüllüleri küçümsemiyorum!"

———————————————————————
ŞEYTANIN KEMANCISI. / PAGANİNİ

Ist möglicherweise ein Bild von 1 Person und Violine

Üst Alt