Malzemeler:
3 bardak irmik
1,5 bardak toz şeker
1,25 bardak süt
Yarım yemek kaşığı karbonat
3 bardak toz şeker
3 bardak su
Yapılışı:
1. Airfryer ya da fırını önceden ısıtalım
2. Şerbeti hazırlayalım ve dökerken sıcak olmasına özen gösterelim.
3. Şeker ve sütü karıştıralım. Şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edelim.
4. Bu karışımın üzerine irmik ve karbonat ekleyip tekrar karıştıralım.
5. Kapatıp üstünü dolaba kaldırın, 1 gece bu şekilde buzdolabında bekletelim.
6. Dolapta bekledikten sonra elimizle yoğuralım.
7. Hazırladığımız bu karışımı Airfryer sepetine ya da fırın tepsisine alıp ve önce 160 derecede pişirelim. Daha sonra derecesini 180 derece yapıp, bir süre piştikten sonra arkalarını çevirelim.
Afiyet olsun! 😉
3 bardak irmik
1,5 bardak toz şeker
1,25 bardak süt
Yarım yemek kaşığı karbonat
3 bardak toz şeker
3 bardak su
Yapılışı:
1. Airfryer ya da fırını önceden ısıtalım
2. Şerbeti hazırlayalım ve dökerken sıcak olmasına özen gösterelim.
3. Şeker ve sütü karıştıralım. Şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edelim.
4. Bu karışımın üzerine irmik ve karbonat ekleyip tekrar karıştıralım.
5. Kapatıp üstünü dolaba kaldırın, 1 gece bu şekilde buzdolabında bekletelim.
6. Dolapta bekledikten sonra elimizle yoğuralım.
7. Hazırladığımız bu karışımı Airfryer sepetine ya da fırın tepsisine alıp ve önce 160 derecede pişirelim. Daha sonra derecesini 180 derece yapıp, bir süre piştikten sonra arkalarını çevirelim.
Afiyet olsun! 😉