Rusya Ayçiçek Yaği İhracatına Kota Getiriyor

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Türkiye'nin Ukrayna ile birlikte yağ ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Rusya, iç piyasada istikrarı korumak için ayçiçek yağı ihracatına kota getirmeye hazırlanıyor.

Rusya Tarım Bakanı Dmitriy Patruşev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de katıldığı ve yaptırımların ardından Rus ekonomisindeki gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda konuştu

Ülkedeki ayçiçek yağı stoklarıyla ilgili herhangi bir sorun olmadığını belirten Patruşev, “İç piyasada istikrarı korumak için ayçiçek yağı ve küspe ihracatına kota getirmek istiyoruz. İlgili teklifi Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığına sunduk" dedi.

Rusya hükümeti, 15 Mart’ta aldığı kararla, beyaz şeker ve şeker kamışı ihracatını, Avrasya Ekonomik Birliği'ne ise tahıl ihracatını geçici olarak yasaklama kararı almıştı.

Johns

Gümüş Üye
Reis bunu dislike etti

CaT

🎈
Board Admin
Almanyda bildigin ay cicek yaği kalmamis reonlar bomboş ben türkiyedeyken herkes stoklamiş.. ben kalakaldim 😪

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Almanyda bildigin ay cicek yaği kalmamis reonlar bomboş ben türkiyedeyken herkes stoklamiş.. ben kalakaldim 😪
Giderken götür yanında çiçeğim

Fazla götür karaborsa satarsın

CaT

🎈
Board Admin
Giderken götür yanında çiçeğim

Fazla götür karaborsa satarsın
Aklima gelmedi, döndüm bile :/ bi dahakine foti atcam size resmen bomboooş ama bu almanlar salak covid ilk ciktiginda da tuvalet kağıtları bitmişti, eve kapanacaz korkusuyla tuvalet kagidi zulalamislardi djjsjss

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Aklima gelmedi, döndüm bile :/ bi dahakine foti atcam size resmen bomboooş ama bu almanlar salak covid ilk ciktiginda da tuvalet kağıtları bitmişti, eve kapanacaz korkusuyla tuvalet kagidi zulalamislardi djjsjss
Yaaa ama ben sana söylemiştim mm yanında götür diye habeler ilk çıktığında... :( napcan şimdi yağsız biz gönderelim mi

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
aman stok yap biter o gemicikler
Zeytinyağı kullanırız artık evde nereye koyalım o da ayrı bir dert zaten çok da pahalı öyle stok yapamayız 🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺

CaT

🎈
Board Admin
Screenshot_20220324-081311_Instagram.jpg

Djskjs corona koymuşlar bide sakacilar hdjdjjd

Johns

Gümüş Üye
Zeytinyağı kullanırız artık evde nereye koyalım o da ayrı bir dert zaten çok da pahalı öyle stok yapamayız 🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺

ben ekim ayında 1 yıllık aldırmıştım 12 adet 70 liradan sanirim bilsem daha faa aldirirdim.

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
ben ekim ayında 1 yıllık aldırmıştım 12 adet 70 liradan sanirim bilsem daha faa aldirirdim.
Ahh ahh biz de bilemedik o zaman da dedik yuhh bu ne fiyat böyle düşer herhalde dedik 70ler 80lerdeyken sıvıyağ sonra baktik düşeceği yok jfkdk

Aliştik artık acitmiyor.....

CaT

🎈
Board Admin
Yaa aslinda bir ay kimse yag almayacak bak fiyatlar nasil düşüyor.. ama işte nefis buna izin vermiyo :/

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Yaa aslinda bir ay kimse yag almayacak bak fiyatlar nasil düşüyor.. ama işte nefis buna izin vermiyo :/
Hiç sanmam düşmez o fiyatlar

Hatta diyoruz ki aman efendim kriz var salgın var şu var bu var zamlara bahane buluyoruz ondan çıktı fiyatlar derken her şey bitiyor fiyatlar kaldiği yerde

pumpkin

kabaktan dönenin kaşığı kırılsın
Elmas Üye
ben bu ülkede fiyatı artan bişeyin ucuzladığını hiç görmedim, normalleştirme aşamasındayız şu an :honk:

CipraLex

Gümüş Üye
Arkadaş biz bu kadar çok yağ kullanan bir toplum muyuz. Biz iki litre alıyoruz ay çiçek yağını 2 3 ay gidiyor en az. Anlamıyorum niye bu kadar heycan yapıyorlar.

Pahalı mı evet pahalı orası ayrı bir mesele. Pahalı olması da gayet normal. Sen üretmek yerine sürekli ithal edersen eninde sonunda olacağı budur.

• Beğen
Tepkiler: CaT

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Arkadaş biz bu kadar çok yağ kullanan bir toplum muyuz. Biz iki litre alıyoruz ay çiçek yağını 2 3 ay gidiyor en az. Anlamıyorum niye bu kadar heycan yapıyorlar.

Pahalı mı evet pahalı orası ayrı bir mesele. Pahalı olması da gayet normal. Sen üretmek yerine sürekli ithal edersen eninde sonunda olacağı budur.
Canımmmm Bi kontrol eder misin yenge yemekleri dişardan mi sipariş ediyor acaba

Üst Alt