Polenin faydaları ve kullanım şekli nedir?
Polen vitamin, mineral, aminoasit ve protein açısından oldukça zengindir. İnsan sağlığına yararlı büyük olan arı poleni nasıl tüketilir?
Polenin faydaları saymakla bitmiyor. Arıcılık günümüzde azalsa da arı polenieskiden bu yana şifa kaynağı olarak kullanılmaya devam ediyor.
POLEN NEDİR?
Arı poleni, arının gün boyunca kanatlarında biriktirdiği besinleri kovanında bir araya getirmesiyle ortaya çıkan bir besindir. İnsanın ihtiyacı olan tüm besin değerini içinde barındıran arı poleninde; vitamin, mineral, aminoasit ve protein bulunmaktadır. Arılar tarafından hazırlanan arı polenlerinin renkleri, şekilleri ve yapıları farklılık gösterebilmektedir. Çoğunlukla sarı olan arı polenleri görülse de kırmızı, mor ve siyah polenlere rastlandığı da bilinmektedir.
POLENİN FAYDALARI NELERDİR?
-Kas ve kemikleri kuvvetlendirir.
-Zekanın daha etkin çalışmasını sağlar.
-Nezle gibi kış hastalıklarından korur.
-Şeker hastaları için şifadır.
-Tansiyonun yükselmesini engeller.
-Damar sertliklerinde prostatta etkilidir.
-Güzellik kremi olarak tercih edilir.
-İç zehirlenmeleri bağırsakları çalıştırarak engeller.
-Saçların daha sağlıklı olmasını sağlar.
-Kansızlık ve aşırı yorgunluğu önler.
-Göz sağlığını korurken görme duyusunu geliştirir.
-Ruhsal bunalıma iyi gelir sinirleri yatıştırır.
-Kalp damarlarının tıkanmasını önler.
-Cinsel isteği arttırır.
-Alyuvar sayısında artış sağlar.
-Midede oluşan yaraları iyileştirir.
POLEN NASIL KULLANILIR?
Genel kullanımda günlük 10 ila 15 gr alınması yeterli olur.Fakat bu miktarlarla başlamayınız önce bir çay kaşığı miktaru kullanımla başlanarak bir iki hafta içerisinde 10-15 gr. doz miktarına ulaşınız.Tedavi maksatlı etkiler için günlük 35 gr kullanım miktarına kadar çıkılabilir,bu durumda bile miktarı yavaş yavaş arttırarak,bu miktara ulaşmak gerekir.35 gr.kullanım üzerine çıkılmamalıdır.Sonuç almak için iki ay gibi bir kullanım dönemi gerekebilir.
Polen vitamin, mineral, aminoasit ve protein açısından oldukça zengindir. İnsan sağlığına yararlı büyük olan arı poleni nasıl tüketilir?
Polenin faydaları saymakla bitmiyor. Arıcılık günümüzde azalsa da arı polenieskiden bu yana şifa kaynağı olarak kullanılmaya devam ediyor.
POLEN NEDİR?
Arı poleni, arının gün boyunca kanatlarında biriktirdiği besinleri kovanında bir araya getirmesiyle ortaya çıkan bir besindir. İnsanın ihtiyacı olan tüm besin değerini içinde barındıran arı poleninde; vitamin, mineral, aminoasit ve protein bulunmaktadır. Arılar tarafından hazırlanan arı polenlerinin renkleri, şekilleri ve yapıları farklılık gösterebilmektedir. Çoğunlukla sarı olan arı polenleri görülse de kırmızı, mor ve siyah polenlere rastlandığı da bilinmektedir.
POLENİN FAYDALARI NELERDİR?
-Kas ve kemikleri kuvvetlendirir.
-Zekanın daha etkin çalışmasını sağlar.
-Nezle gibi kış hastalıklarından korur.
-Şeker hastaları için şifadır.
-Tansiyonun yükselmesini engeller.
-Damar sertliklerinde prostatta etkilidir.
-Güzellik kremi olarak tercih edilir.
-İç zehirlenmeleri bağırsakları çalıştırarak engeller.
-Saçların daha sağlıklı olmasını sağlar.
-Kansızlık ve aşırı yorgunluğu önler.
-Göz sağlığını korurken görme duyusunu geliştirir.
-Ruhsal bunalıma iyi gelir sinirleri yatıştırır.
-Kalp damarlarının tıkanmasını önler.
-Cinsel isteği arttırır.
-Alyuvar sayısında artış sağlar.
-Midede oluşan yaraları iyileştirir.
POLEN NASIL KULLANILIR?
Genel kullanımda günlük 10 ila 15 gr alınması yeterli olur.Fakat bu miktarlarla başlamayınız önce bir çay kaşığı miktaru kullanımla başlanarak bir iki hafta içerisinde 10-15 gr. doz miktarına ulaşınız.Tedavi maksatlı etkiler için günlük 35 gr kullanım miktarına kadar çıkılabilir,bu durumda bile miktarı yavaş yavaş arttırarak,bu miktara ulaşmak gerekir.35 gr.kullanım üzerine çıkılmamalıdır.Sonuç almak için iki ay gibi bir kullanım dönemi gerekebilir.