1 çay bardağı mercimek
Yarım kahve fincanı bulgur
1 kuru soğan
3 domates
2 sarımsak
1 bağ pirpirim
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı limon tuzu .
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz ve karabiber .
Üzerine sıvı yağ.
Yapılışı
Arkadaşlar bu yemek çok sağlıklı ve vitamin deposu. Ayrıca Antep’in meşhur ev yemeği,
bu arada kilo bile verdiriyor.
Yarım kahve fincanı bulgur
1 kuru soğan
3 domates
2 sarımsak
1 bağ pirpirim
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı limon tuzu .
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz ve karabiber .
Üzerine sıvı yağ.
Yapılışı
Arkadaşlar bu yemek çok sağlıklı ve vitamin deposu. Ayrıca Antep’in meşhur ev yemeği,
bu arada kilo bile verdiriyor.
- Öncelikle bir çay bardağı mercimeği ve bir tane kuru soğanı tencereye koyup pişirin.
- Salçasını koyup karıştırın.
- Daha sonra yarım fincan bulguru içine koyun.
- Beş dakika sonra biber domates sarımsakları küçük küçük doğranır içine ekleyin.
- Bütün malzeme pişince limon tuzunu ,tuzunu kontrollü bir şekilde tadına bakarak atın.
- En son pirpirimi atıp azını kapatın.
- Rengi dönüp pişince içine haşlanmış
-
- nohutunu atın iki üç dakika pişirin ve altını kapatın. afiyetle yiyin.