Photoshop Yapmak Günah mı?

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Soru:

Hocam malumunuz bazı photoshop programlarıyla fotoğraf üzerinde değişiklikler yapılıyor. Göz rengi ve saç rengi değiştirme gibi uçuk kaçık şeyler veya yüz üzerindeki siyah noktaları gizlemek gibi biraz daha masum değişiklikler de yapılabiliyor.

Bu değişikliklerin hangileri hadisteki tehditler kapsamına girer? Yoksa insan bedeni üzerindeki her türlü değişiklik, gizleme veya oynama bu tehditlere dâhil midir?

Cevap :

Eğlence maksatlı yapılanı için bir sıkıntı olmayabilir ama kimlik gösterecek, şahsiyet tanıtacak fotoğraflarda yapıldığında bir aldatmadır bu. Aldatmak ise haramdır. O iş de haram olmuş olur o durumda

Nurettin Yıldız

De-Niro

Bronz Üye
Nurettin Hoca ilginc bir cevap vermis.

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Bana ilginç gelmedi :d

De-Niro

Bronz Üye
Bana ilginç gelmedi :d

Aldatmak dinen gunahtir.Haram konusu bu yorumun otesinde.Aldatma cevazindan sonra haram demek,dogru degil.Nurettin Yildiz'in konferanslarina katildim ben,acikcasi boyle bir cevap vermesine sasirdim.Bu cevabi verenin o oldugundan emin misiniz? :)

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Aldatmak dinen gunahtir.Haram konusu bu yorumun otesinde.Aldatma cevazindan sonra haram demek,dogru degil.Nurettin Yildiz'in konferanslarina katildim ben,acikcasi boyle bir cevap vermesine sasirdim.Bu cevabi verenin o oldugundan emin misiniz? :)
Kendi adresinden

Xasthur

Yönetici
valla ben shop`lan yanıma devlet bahçeli ve isayı aldım , zannetmiyorum günah olsun
42.jpg

pumpkin

kabaktan dönenin kaşığı kırılsın
Elmas Üye
düşünsene evde otururken foto çekip sırf instaya filtreli attın diye günaha giriyorsun .s.s ahir zaman ne zordurdu :misshonk:

CaT

🎈
Board Admin
Benim Photoshop u kimse begenmemis 🥲

Üst Alt