Papa Yerlilerden Özür Diledi

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
papa-franciscus-kanadali-yerlilerden-ozur-diledi_3618.jpg

papa-franciscus-kanadali-yerlilerden-ozur-diledi_498.jpg

Papa Franciscus, Kanadalı yerli gruplarından "Metis", "Inuit" ve "First Nations" ile hafta başından bu yana görüşmelerinin ardından Kanadalı piskoposların da katılımıyla toplantı düzenledi.

papa-franciscus-kanadali-yerlilerden-ozur-diledi_2787.jpg

"ÖFKE, UTANÇ VE ACI İÇİNDEYİM, ÖZÜR DİLİYORUM"

Papa Franciscus, Kanada'da Katolik Kilisesi’ne bağlı yatılı okullarda geçmişte çocuklara yapılan muamele karşısında "öfke, utanç ve acı" duyduğunu belirterek "Kilisenin bazı üyelerinin içler acısı davranışları için Tanrı’dan af diliyor ve size tüm kalbimle acı çektiğimi ifade etmek istiyorum. Ben de sizden özür dilemek konusunda Kanadalı Piskopos kardeşlerime katılıyorum." ifadelerini kullandı.
papa-franciscus-kanadali-yerlilerden-ozur-diledi_3178.jpg

Katoliklerin ruhani lideri, yerlilere yakınlığını belirtmek üzere bu yıl içinde Kanada'ya gitmeyi planladığını söyledi.

Bu arada Papa ile görüşmeden çıkan yerli grupları, kendilerine özgü kıyafetleriyle Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'nda şarkılar söyleyip dans etti.

papa-franciscus-kanadali-yerlilerden-ozur-diledi_382.jpg

Konuyu soruşturan Kanada’daki Hakikat ve Uzlaşma Komisyonu, 1831-1996 döneminde faaliyet gösteren kiliseye bağlı yatılı okullar hakkındaki çalışmasını 2015'te tamamlamış ve 4 bin sayfalık rapor yayımlanmıştı. Komisyon, yaşananları "Kültürel soykırım" olarak tanımlamıştı.

papa-franciscus-kanadali-yerlilerden-ozur-diledi_319.jpg

Söz konusu raporda, en az 4 bin 200 yerli çocuğun bu okullarda istismar ya da ihmal sonucu öldüğü belirtilmişti.

papa-franciscus-kanadali-yerlilerden-ozur-diledi_1640.jpg

Kanada'da Katolik Kilisesi'nin kontrolündeki yatılı kilise okullarından bazılarının bahçesinde, resmi kayıtlarda olmayan çok sayıda çocuk mezarı bulunmuştu.

papa-franciscus-kanadali-yerlilerden-ozur-diledi_5468.jpg

papa-franciscus-kanadali-yerlilerden-ozur-diledi_4861.jpg

Hakikat ve Uzlaşma Komisyonu raporundan sonra yerli halktan defalarca özür dileyen Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 2017'de Vatikan'a yaptığı resmi ziyarette Papa'dan da özür talep etmişti.

papa-franciscus-kanadali-yerlilerden-ozur-diledi_9522.jpg

Kanada'daki Katolik kuruluşlar, yatılı kilise okullarında yaşanan trajedi için özür dilemiş ancak Vatikan'dan bugüne kadar ses çıkmamıştı.

papa-franciscus-kanadali-yerlilerden-ozur-diledi_6968.jpg

SleepleSsS

Yorumbaz
160 yıl boyunca sistematik istismar et sonra kalk özür dile pardon de
Oldu bebişim

• gülücük
Tepkiler: CaT

CaT

🎈
Board Admin
Hatta belki öksüzleri :( zaten magdurdular... din, irk, cinsiyet fark etmiyor ne kadar acımasız insan var bu dünyada

Üst Alt