Oğuz Atay sözleri

"Moralim bozuldu, diyordu cahil herif; öyle plastik terlik giyen birinin morali olurmuş gibi." Korkuyu Beklerken, Bölüm 4.

"Bu alçak terzi, bir keresinde, ‘Biraz içki almıştım,’ gibi aşağılık ve dilimize yabancı gelen bir söz etmişti." Korkuyu Beklerken, Bölüm 4.

" “Ben güzel değilim ki, neden beğeniyorsun beni?” diye sorduğu halde, onu güzel bulduğumu söylemek zorunda kaldım efendim. İnsanlara karşı hiç yüzüm tutmaz. Bir de şu vardı: Bir an önce sonuca varmak istiyordum. “Benim güzellik anlayışım değişiktir,” dedim. Onu, başka hiçbir biçimde güzel bulmak da mümkün değildi." Korkuyu Beklerken, Bölüm 4.

"Gerçekten güzel kadınlar vardı ve ben yaşlı sevgilimden utanmaya başlamıştım. Hele bir tanesi, benden yana dönerek -elbette bana bakmıyordu- birden öyle bir kahkaha attı ki, sevgilim olacak o biçimsiz yaratığı hemen bırakmaya karar verdim." Korkuyu Beklerken, Bölüm 4.

döngüsel

Don't give up!
Süper Mod
"Bir anlam aramamalı. Anlam kadar insanın hayatını zehir eden bir kavram yoktur. İnsan akıllı bir görünüşle, en saçma sözleri bırakabilir çevresindeki insanların yarattığı boşluğa. Çok fazla da üzülmüyordu."

''Devam ettim içmeye, kendimi mahvetmeye. Dumanlı gözlerle, eriyip gidişimi seyrettim. Bütün düzenleri yıkacaktım, onlara gösterecektim... serserinin biri olacaktım.'' Korkuyu beklerken.

Onlarca kez, sanırım yüze yaklaşıyorumdur, okuduğum cümlesidir, Oğuz Atay'ın.

döngüsel

Don't give up!
Süper Mod
"Kendimle konuşurken bile onun hoşuna gitmeğe çalışıyordum."

Tehlikeli Oyunlar

Eunoia

Altın Üye
"Şu anda, sana güzel bir söz söyleyebilmek için, on bin kitap okumuş olmayı isterdim" dedi: "Gene de az gelişmiş bir cümle söylemeden içim rahat etmeyecek: seni tanıdığıma çok sevindim kendi çapımda."

Tutunamayanlar

döngüsel

Don't give up!
Süper Mod
Ben bu adama çok gülüyorum. Bence yaşasa ve şimdi okusa yazdıklarını, o da çok gülerdi.: ))))
Bu dalga geçmek değil. Eskiden hiç sevmezdim yazdıklarını, özellikle Selim karakterine uzun süre sinir oldum. Ama son zamanlarda samimiyetinin dozu beni güldürmeden edemiyor.

Raison Detre

Jenseits von Gut und Böse
Altın Üye
Hele şükür Tutunamayanlar okumuş biri.

Var bir cümlesi noktalama isaretsiz yüzlerce satır olan. İşte o.

döngüsel

Don't give up!
Süper Mod
Tutunamayanlar okumayan kaldı mı ki derken, okuyan çıktı sorusu...: )))

Peki o bitmeyen sonsuz cümleyi iki kez okuyan kaç kişiyiz? .dd

Eunoia

Altın Üye
Sevgili Bilge, bana bir mektup yazmış olsaydın, ben de sana cevap vermiş olsaydım. Ya da son buluşmamızda büyük bir fırtına kopmuş olsaydı aramızda ve birçok söz yarım kalsaydı, birçok mesele çözüme bağlanamadan büyük bir öfke ve şiddet içinde ayrılmış olsaydık da yazmak, anlatmak, birbirini seven iki insan olarak konuşmak kaçınılmaz olsaydı. Sana, durup dururken yazmak zorunda kalmasaydım. Bütün meselelerden kaçtığım gibi uzaklaşmasaydım senden de.

Tehlikeli Oyunlar

döngüsel

Don't give up!
Süper Mod
Bir silgi gibi tükendim ben.
Başkalarının yaptıklarını silmeye çalıştım: mürekkeple yazmışlar oysa.
Ben, kurşun kalem silgisiydim.
Azaldığımla kaldım.

Oğuz Atay - Tutunamayanlar

Derler ki, denizi her tarafları kuşatmış olan ve tepelerinde ve düzlüklerinde sayısız çirkin yapının kaynaştığı ve tarihin her gün istimlâke uğradığı büyük bir şehirde, gökyüzüne yükselen bir konağın belediye parkından kaç misli büyük bahçesinde demirden bir at heykeli varmış ve bu atın anlamı denildiğine göre şu demekmiş: Konağın ve daha nice varlığın sahibi, köşkünün önünden geçen halka demek istermiş ki: Ey halk! Siz böyle at gibi uysal kaldıkça, dünya davalarına at gibi baktıkça benim varlığım da gökyüzüne doğru yükselir de yükselir.

Üst Alt