Neşet Ertaş'ın Mahzuni Şerif için yazdığı şiir

Raison Detre

Jenseits von Gut und Böse
Altın Üye
hakkın var ettiği sen bir ruh iken
o ölmez yitmezi gördün mahzuni
vücut dünyasında buldun bir mekan
oldu bu can senin yurdun mahzuni

hakkın emriyle dünyaya geldin
dünya insan için cennettir bildin
haksızlığı gördün şaşırdın kaldın
bunun nedenini sordun mahzuni

işine gelmeyen seni dışladı
haksız sürüleri seni taşladı
çok cahiller yuh çekmeye başladı
onun cevabını verdin mahzuni

haksızlık eyleyip haram yemedin
sözlerin doğrudur yalan demedin
sen allah'ın doğrusunu söyledin
çünkü hak gözüyle gördün mahzuni

yalan yoktur bu garibin sözünde
nice yıllar yandın aşkın közünden
gönülü hak bildin buldun özünden
o hakkın sırrına erdin mahzuni ..

Mahzuni ile Neşet ustanın tanışma hikayesini de bilmek lazım, Kırşehir'e Mahzuni Şerif ve Neşet Ertaş konsere gelir, konser bittikten sonra organinazson Mahzuni'nin parasını vermez ama Neşet Ertaş'a 300 lira para vermişlerdir, Mahzun'i Neşet'e "parayı vermeden gittiler" demesi üzerine üstad "aldık ya 300 lirayı" deyip 150 lirasını mahzuni şerif'e , kalan 150 liradan 125 lirayı sahneyle paylaşıp 25 lirayla evine gider.

Mahzun'i kendisi anlatır bunu, usta da yıllar sonra Viyana'da düğün çalarken Mahzuni'yi ekranlarda yakalayıp canlı yayında şiirini bizzat muhatabına kendi sesiyle okumuştur.

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Sanatçının emeğini de yiyorlar

Raison Detre

Jenseits von Gut und Böse
Altın Üye
Sanatçının emeğini de yiyorlar

Adamın pacunu yerler, hayır bir de ne mal olduğunu anlayıp paraya da tenezzül etmeyince ustalara ya saf ya abdal derler.

Ben Neşet ustanın Kırıkkale konserinde sahne arkasındaydım, hizmet ediyorduk kendimizce, neyse sahne arkasında ustayı ankara esonboğa ya nasıl götüreceklerini falan konuşuyorlar, aman mahçup oluruz falan, yapımcı brodway ayarlamış onunla götürecekler, tabi arkada organizasyonu ayarlayanı neredeyse dövecekler :D Rica minnet gelirdi ustat zaten, bunu kabalık saymıştı bir çok kişi. Neşet Usta anadolu da semboldür, o demeden her şey düşünülmüş, hazırlanmış olurdu genelde aslında, o zaman eski emniyet genel müdürümüz Oğuz Kaan Köksal beyefendinin talimatıyla helikopterle esenboğa ya götürülmüştü, mahzuni ile yaşadığı bahtsızlık dost olmalarına sebep olmuş en fazla, Kırşehir'in agasının zaten neşet ertaş olması sebebiyle o konserde para anca dostluğa sebep olurmuş zaten öyle olmuş :D

Kırşehir'de bir tokalaşma bir türküye Neşet'e neler bağışlarlardı bir bilsen, para neymiş.

dinamickaygısız

Platin Üye
Kankamı arada bende övüyorum ya :honk: benim işim yermek olsa gerek :honk:

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Bu kadar duyarlı insanlar kaldı mı ki özellikle para söz konusu ise

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Adamın pacunu yerler, hayır bir de ne mal olduğunu anlayıp paraya da tenezzül etmeyince ustalara ya saf ya abdal derler.

Ben Neşet ustanın Kırıkkale konserinde sahne arkasındaydım, hizmet ediyorduk kendimizce, neyse sahne arkasında ustayı ankara esonboğa ya nasıl götüreceklerini falan konuşuyorlar, aman mahçup oluruz falan, yapımcı brodway ayarlamış onunla götürecekler, tabi arkada organizasyonu ayarlayanı neredeyse dövecekler :D Rica minnet gelirdi ustat zaten, bunu kabalık saymıştı bir çok kişi. Neşet Usta anadolu da semboldür, o demeden her şey düşünülmüş, hazırlanmış olurdu genelde aslında, o zaman eski emniyet genel müdürümüz Oğuz Kaan Köksal beyefendinin talimatıyla helikopterle esenboğa ya götürülmüştü, mahzuni ile yaşadığı bahtsızlık dost olmalarına sebep olmuş en fazla, Kırşehir'in agasının zaten neşet ertaş olması sebebiyle o konserde para anca dostluğa sebep olurmuş zaten öyle olmuş :D

Kırşehir'de bir tokalaşma bir türküye Neşet'e neler bağışlarlardı bir bilsen, para neymiş.
Yine de bir sanatçı davet ediliyorsa hazırlık sürecine dikkat edilmeliydi iyiler kolay yetişmiyor gadası aldığım

Üst Alt